Ajdovi jabolčni muffini
Glavne sestavine tega recepta so živila, ki grejejo. Kot nalašč za hladnejše dni. Ajda po vsebnosti beljakovin presega vsa žita. Uravnava delovanje jeter in žolčnika ter krepi trebušno slinavko in želodec, kar je še posebej pomembno v jesenskem času.
POTREBUJEMO:
-
¼ skodelice bio riževe moke (ali pa uporabimo samo ajdovo moko)
-
4 jabolka
-
½ skodelice mletih lešnikov ali mandljev
-
4 žlice javorjevega sirupa
-
½ žličke cimeta
-
3 žlice chia semen
-
12 žlic vode
-
1 žličko pecilnega praška
-
½ žličke sode bikarbone
(skodelica meri 3 dl)
PRIPRAVA:
-
Pečico segrejemo na 180º C.
-
Jabolka operemo, olupimo in 2 jabolki naribamo.
-
Naribanima jabolkoma dodamo ajdovo in riževo moko, mlete lešnike, javorjev sirup, cimet, chia semena in vodo. Vse premešamo in pustimo 10 minut, da chia semena nabreknejo.
-
Preostali jabolki narežemo na 1 centimeter debele rezine in z modelčki za piškote izrežemo srčke.
-
K masi dodamo pecilni prašek in sodo bikarbono ter vse narahlo še dodatno premešamo.
-
Model za muffine zapolnimo s pripravljeno maso ter jih na vrhu okrasimo s srčki iz jabolk.
-
Muffine pečemo 30 minut oz. toliko časa, da nekoliko porjavijo.
Prijetno sladkanje.
Vse lepo!
x Duša
Knjižica Temeljna načela prehranjevanja po TKM
prehranjevanje za vitkost in vitalnos
Komentarji