Amarantovi piškoti z lešniki in brusnicami

Amarantovi piškoti z lešniki in brusnicami

Amarant, podobno kot kvinoja, vsebuje veliko beljakovin in rudnin, ne vsebuje pa glutena. Piškotom doda sladek, oreščkast okus in je hitro prebavljiv. 

POTREBUJEMO:

  • ¾ skodelice amaranta

  • 3 žlice kokosovega olja

  • 4 žlice javorjevega sirupa

  • 200 g mletih lešnikov

  • ščepec vanilije ali vanilijevega sladkorja

  • ½ žličke sode bikarbone

  • pest posušenih brusnic

(skodelica meri 3 dl)

PRIPRAVA:

  1. Iz amarantove kaše dobimo testo tako, da kašo čez noč namočimo. Po približno 8 urah namakanja (lahko tudi več), vodo odlijemo, jo speremo, odcedimo, ter zmiksamo s kokosovim oljem in javorjevim sirupom v gosto maso (v blenderju).

  2. Pečico segrejemo na 180º C.

  3. Masi iz amaranta dodamo lešnike, vanilijo in sodo. Vse sestavine dobro pregnetemo (če je testo preredko, dodamo še nekoliko mletih lešnikov).

  4. Iz pripravljene mase oblikujem kroglico in jih na vrhu okrasimo z brusnicami (brusnice nekoliko potisnemo v testo).

  5. Pečemo jih na peki papirju v pekaču približno 30 minut. Hranimo jih v zaprti posodi.

Prijetno sladkanje.
Vse lepo!
x Duša 


Komentarji