Amarantovi piškoti z lešniki in brusnicami
Amarant, podobno kot kvinoja, vsebuje veliko beljakovin in rudnin, ne vsebuje pa glutena. Piškotom doda sladek, oreščkast okus in je hitro prebavljiv.
POTREBUJEMO:
-
3 žlice kokosovega olja
-
4 žlice javorjevega sirupa
-
200 g mletih lešnikov
-
ščepec vanilije ali vanilijevega sladkorja
-
pest posušenih brusnic
(skodelica meri 3 dl)
PRIPRAVA:
-
Iz amarantove kaše dobimo testo tako, da kašo čez noč namočimo. Po približno 8 urah namakanja (lahko tudi več), vodo odlijemo, jo speremo, odcedimo, ter zmiksamo s kokosovim oljem in javorjevim sirupom v gosto maso (v blenderju).
-
Pečico segrejemo na 180º C.
-
Masi iz amaranta dodamo lešnike, vanilijo in sodo. Vse sestavine dobro pregnetemo (če je testo preredko, dodamo še nekoliko mletih lešnikov).
-
Iz pripravljene mase oblikujem kroglico in jih na vrhu okrasimo z brusnicami (brusnice nekoliko potisnemo v testo).
-
Pečemo jih na peki papirju v pekaču približno 30 minut. Hranimo jih v zaprti posodi.
Prijetno sladkanje.
Vse lepo!
x Duša
Knjižica Temeljna načela prehranjevanja po TKM
prehranjevanje za vitkost in vitalnos
Komentarji