Bananin kolač z ananasom
Ta kolač je moja nova najljubša sladica. Je prvi recept v katerega sem vključila ananas. Obožujem ananasa, seveda ne pretiravam in ga uživam občasno. Sprva se je zdela ta kombinacija banane in ananasa malo drzna. Ampak se je izkazala za super okusno in ravno prav sočno.
POTREBUJEMO (za tortni model premera 20 cm):</b></u></h4> - 	2 	banani 	</li>
- 	1 	dl 	riževega mleka 	</li>
- 	3-4 	žlice javorjevega sirupa 	</li>
- 	300 	g mletih mandljev 	</li>
- 	1 	žličko mletih semen indijskega trpotca 	</li>
- 	½ 	žličke sode bikarbone 	</li>
- 	približno 	½ svežega zrelega ananasa </li></ul>
Čokoladni premaz:</b></p> - 	1 	avokado 	</li>
- 	3 	žlice javorjevega sirupa (po okusu lahko več) 	</li>
- 	2 	žlici kakava (po okusu lahko več) </li></ul>
</p>
PRIPRAVA:</b></u></h4>
Pečico segrejemo na 180º C.</p>
Banani olupimo in zmiksamo v večji posodi z riževim mlekom ter javorjevim sirupom. Dodamo mlete mandlje, mleta semena indijskega trpotca in sodo bikarbono. Vse dobro premešamo.</p>
Ananas očistimo, olupimo in narežemo na manjše koščke.</p>
Model za kolač namažemo s kokosovim oljem ter na dnu razporedimo koščke ananasa. S pripravljeno maso zapolnimo model. Kolač pečemo približno 30 minut oziroma toliko časa, da nekoliko porjavi. Ko je pečen, ga obvezno pustimo v modelu, da se ohladi!</p>
Za čokoladni premaz spasiramo olupljen avokado, dodamo mu 3 žlice javorjevega sirupa in 2 žlici kakava (lahko tudi več, odvisno od tega, kako intenzivno barvo in okus želimo) ter vse dobro premešamo. Z dobljeno kremo premažemo ohlajeni kolač in ga okrasimo po želji.</p>
Veselo sladkane.
Vse lepo!
x Duša</p>
Knjižica Temeljna načela prehranjevanja po TKM
prehranjevanje za vitkost in vitalnos
Čokoladni premaz:</b></p> Pečico segrejemo na 180º C.</p> Banani olupimo in zmiksamo v večji posodi z riževim mlekom ter javorjevim sirupom. Dodamo mlete mandlje, mleta semena indijskega trpotca in sodo bikarbono. Vse dobro premešamo.</p> Ananas očistimo, olupimo in narežemo na manjše koščke.</p> Model za kolač namažemo s kokosovim oljem ter na dnu razporedimo koščke ananasa. S pripravljeno maso zapolnimo model. Kolač pečemo približno 30 minut oziroma toliko časa, da nekoliko porjavi. Ko je pečen, ga obvezno pustimo v modelu, da se ohladi!</p> Za čokoladni premaz spasiramo olupljen avokado, dodamo mu 3 žlice javorjevega sirupa in 2 žlici kakava (lahko tudi več, odvisno od tega, kako intenzivno barvo in okus želimo) ter vse dobro premešamo. Z dobljeno kremo premažemo ohlajeni kolač in ga okrasimo po želji.</p> Veselo sladkane. prehranjevanje za vitkost in vitalnos
</p> PRIPRAVA:</b></u></h4>
Vse lepo!
x Duša</p> Knjižica Temeljna načela prehranjevanja po TKM
Komentarji