Bananini krofi s čokolado
Pusta se vsako leto zelo veselim, ker prinaša pomlad, veselje in veliko krofov. Pri meni so nastali iz banan, kvinoje in čokolade.
POTREBUJEMO (za 6 krofov premera 9 cm):
-
2 banani
-
5 žlic javorjevega sirupa
-
¼ skodelice riževega mleka ali katerega drugega rastlinskega mleka ali vode
-
2 žlici kokosovega olja
-
1 skodelico kvinojine moke
-
4 žlice chia semen
-
2 žlici kakava
-
½ čajne žličke vanilije ali vanilijevega sladkorja
-
½ čajne žličke sode bikarbone
Za glazuro
-
½ skodelice stopljenega kakavovega masla ali kokosovega olja
-
2 žlici javorjevega sirupa
-
3 žlice kakava (lahko tudi več, odvisno kako intenzivno barvo in okus želimo)
PRIPRAVA:
-
Pečico segrejemo na 180° C.
S paličnim mešalnikom spasiramo banani, javorjev sirup in riževo mleko. Dodamo kokosovo olje, kvinojino moko, chia semena, kakav in vanilijo ter vse dobro premešamo (če je masa pregosta, po potrebi dodamo še riževega mleka). Maso pustimo 10 minut, da chia semena nabreknejo. -
Masi dodamo sodo in vse še dodatno na rahlo premešamo.
-
S kokosovim maslom namažemo modele za krofe in jih zapolnimo s pripravljeno maso (najlažje in natančneje je, če maso najprej vlijemo v vrečko za okraševanje tort z najširšim nastavkom in s pomočjo te zapolnimo modele z maso).
-
Krofe pečemo približno 30 minut. Ko so pečeni jih damo iz modelov in počakamo, da se ohladijo.
-
Za glazuro zmešamo v nekoliko širšo posodo stopljeno kokosovo olje, kakav in javorjev sirup (če želimo bolj čokoladni okus, dodajte več kakava) in vanjo pomočimo krofe. Ko se glazura strdi, postopek še enkrat ponovimo.
-
Krofe lahko po želji okrasimo z mletim kokosom.
Prijetno sladkanje.
Dober tek!
x Duša
Knjižica Temeljna načela prehranjevanja po TKM
prehranjevanje za vitkost in vitalnos
Komentarji