Bananini kruhki in mandljev namaz

Bananini kruhki in mandljev namaz

Sadje, oreščki in žitarice so odlična kombinacija za zajtrk ali dopoldansko malico. So hitro prebavljivi in nam dajo dovolj energije do kosila.

Bananini kruhki

POTREBUJEMO:

  • 2 zreli banani

  • 3 žlice kokosovega olja

  • 4 žlice javorjevega sirupa

  • 1 skodelico (130 g) riževe moke

  • 200 g mletih mandljev

(skodelica meri 3 dl)

PRIPRAVA:

  1. Pečico segrejemo na 180º C.

  2. S paličnim mešalnikom spasiramo banani, kokosovo olje in javorjev sirup. Dodamo riževo moko in mlete mandlje ter vse dobro pregnetemo (če se testo ne sprime dobro, dodamo še nekoliko riževe moke).

  3. Testo razvaljamo in ga razrežemo na želeno obliko (meni so najbolj všeč pravokotniki).

  4. Pečemo približno 30 minut oz. tako dolgo, da kruhki nekoliko porjavijo.

Mandljev namaz

POTREBUJEMO:

  • 200 g mandljev (obvezno jih prej namočimo za najmanj 8 ur, da se zmehčajo)

  • 2 žlici kokosovega olja

  • 4 žlice javorjevega sirupa

PRIPRAVA:

  1. V blenderju zmeljemo namočene mandlje, kokosovo olje in javorjev sirup v gladko kremo oz. namaz (po potrebi dodajte še malo kokosovega olja ali vode).

Prijetno sladkanje.
Vse lepo!
x Duša

P.S. V dopoldanskem času sadje in druge oblike sladkorjev krepijo vranico in trebušno slinavko in so tudi najhitreje prebavljivi.



Komentarji