Blitvini muffini
Lahko bi jih imenovala tudi beljakovinsko-vitaminske bombe. So slana različica muffinov brez moke in odlična malica na poti ali po športni aktivnosti.
POTREBUJEMO:
1 skodelico rdeče ali rumene leče (obvezno jo prej namočimo za najmanj 8 ur, da se zmehča)
200 g blitve
3 žlice olivnega olja
ščepec kumine
ščepec kajenskega popra
ščepec soli
1 žlico kokosovega olja
pest bučnih semen
(skodelica meri 3 dl)
PRIPRAVA:
Pečico segrejemo na 180º C.
Namočeno lečo speremo, odcedimo ter zmiksamo z olivnim oljem in oprano, očiščeno blitvo v gosto, nekoliko tekočo maso (v blenderju).
K masi dodamo kumino, kajenski poper in jo po okusu solimo ter vse še dodatno premešamo.
Model za muffine namažemo s kokosovim oljem in jih zapolnimo s pripravljeno maso. Na vrhu jih potresemo z bučnimi semeni.
Muffine pečemo 30 minut oz. toliko časa, da nekoliko porjavijo. Ko so pečeni, jih damo iz modela in počakamo, da se ohladijo. Tako enostavno, praktično in zelo okusno je.
Dober tek.
Vse lepo!
x Duša
P.S.: Leča je odličen vir beljakovin in železa, vsebuje pa tudi večje količine kalcija, kalija in cinka. Uravnava prebavo, krepi želodec in je zelo nasitna.
Knjižica Temeljna načela prehranjevanja po TKM
prehranjevanje za vitkost in vitalnos
Komentarji