Browniji iz sladkega krompirja
Sladki krompir je odličen tako v slanih, kot tudi v sladkih jedeh. Pecivo naredi puhasto, vsebuje pa tudi veliko vitamina C, vitaminov B skupine in rudninskih snovi.
POTREBUJEMO:
-
2 sladka krompirja (približno 300 g)
-
1 žlico kokosovega olja
-
200 g mletih orehov (ali katerih drugih mletih oreščkov)
-
100 g ajdove moke
-
5 žlic kakava (ali po želji več)
-
ščepec ingverja
-
5 žlic javorjevega sirupa
½ žličke sode bikarbone
Čokoladni preliv
-
2 žlici kakava
-
3 žlice javorjevega sirupa
-
pest orehov
PRIPRAVA:
-
Pečico segrejemo na 180º C.
-
Sladka krompirja olupimo, operemo in narežemo na četrtine. Kose skuhamo do mehkega.
-
Počakamo, da se sladki krompir ohladi, nato pa ga zmiksamo z javorjevim sirupom (s paličnim mešalnikom ali blenderjem) v tekočo maso.
-
Masi iz sladkega krompirja dodamo stopljeno kokosovo olje, mlete orehe, ajdovo moko, kakav, ingver in sodo bikarbono ter dobro premešamo.
-
Zmes predamo in razporedimo na peki papir v pekač in pečemo 30 minut oz. poskusimo z zobotrebcem, kdaj so pečeni.
-
Preliv pripravimo tako, da dobro premešamo kakav in javorjev sirup ter nasekljamo orehe.
-
Ko so browniji pečeni jih razrežemo, premažemo s čokoladnim prelivom in potresemo z orehi.
Prijetno sladkanje.
Vse lepo!
x Duša
Knjižica Temeljna načela prehranjevanja po TKM
prehranjevanje za vitkost in vitalnos
Komentarji