Browniji iz sladkega krompirja

Browniji iz sladkega krompirja

Sladki krompir je odličen tako v slanih, kot tudi v sladkih jedeh. Pecivo naredi puhasto, vsebuje pa tudi veliko vitamina C, vitaminov B skupine in rudninskih snovi.

POTREBUJEMO:

  • 2 sladka krompirja (približno 300 g)

  • 1 žlico kokosovega olja

  • 200 g mletih orehov (ali katerih drugih mletih oreščkov)

  • 100 g ajdove moke

  • 5 žlic kakava (ali po želji več)

  • ščepec ingverja

  • 5 žlic javorjevega sirupa 

  • ½  žličke sode bikarbone

Čokoladni preliv

  • 2 žlici kakava

  • 3 žlice javorjevega sirupa

  • pest orehov

PRIPRAVA:

  1. Pečico segrejemo na 180º C.

  2. Sladka krompirja olupimo, operemo in narežemo na četrtine. Kose skuhamo do mehkega.

  3. Počakamo, da se sladki krompir ohladi, nato pa ga zmiksamo z javorjevim sirupom (s paličnim mešalnikom ali blenderjem) v tekočo maso.

  4. Masi iz sladkega krompirja dodamo stopljeno kokosovo olje, mlete orehe, ajdovo moko, kakav, ingver in sodo bikarbono ter dobro premešamo.

  5. Zmes predamo in razporedimo na peki papir v pekač in pečemo 30 minut oz. poskusimo z zobotrebcem, kdaj so pečeni.

  6. Preliv pripravimo tako, da dobro premešamo kakav in javorjev sirup ter nasekljamo orehe.

  7. Ko so browniji pečeni jih razrežemo, premažemo s čokoladnim prelivom in potresemo z orehi.

Prijetno sladkanje.
Vse lepo!
x Duša




Komentarji