Browniji z lešniki
Browniji so kot rožice, vedno mi polepšajo dan. Odlični so za zajtrk, saj nam dajo dovolj energije do kosila.
POTREBUJEMO:
-
3 žlice kakava
-
¾ skodelice (približno 250 g) bio sojinega ali kokosovega jogurta
-
3 žlice stopljenega kokosovega olja (od tega je 1 žlica za čokoladni premaz)
-
3 žlice javorjevega sirupa
-
¼ skodelice riževega mleka (ali katerega drugega rastlinskega mleka)
-
½ čajne žličke vanilije v prahu ali vanilijevega sladkorja
-
½ čajne žličke sode bikarbone
-
100 g temne čokolade
-
pest celih lešnikov
(skodelica meri 3 dl)
PRIPRAVA:
-
Pečico segrejemo na 180º C.
-
V večji posodi premešamo ajdovo in riževo moko, kakav, sojin jogurt, 2 žlici kokosovega olja, javorjev sirup, riževo mleko, vanilijo in sodo. Če je zmes pregosta, po potrebi dodamo še riževega mleka.
-
Zmes prelijemo na peki papir v pekač in pečemo 30 minut oz. poskusimo z zobotrebcem, kdaj so browniji pečeni.
-
Za čokoladni premaz stopimo čokolado z 1 žlico kokosovega olja, ter ga premažemo čez pečene brownije. Na vrhu potresemo na manjše koščke narezane lešnike, lahko pa jih okrasimo še s posušenimi cvetovi vrtnic. Počakamo, da se čokolada strdi in jih razrežemo na pravokotnike.
Prijetno sladkanje.
Vse lepo!
x Duša
Knjižica Temeljna načela prehranjevanja po TKM
prehranjevanje za vitkost in vitalnos
Komentarji