Browniji z lešniki

Browniji z lešniki

Browniji so kot rožice, vedno mi polepšajo dan. Odlični so za zajtrk, saj nam dajo dovolj energije do kosila.  

POTREBUJEMO:

  • ¼ skodelice ajdove moke

  • ¾ skodelice riževe moke

  • 3 žlice kakava

  • ¾ skodelice (približno 250 g) bio sojinega ali kokosovega jogurta

  • 3 žlice stopljenega kokosovega olja (od tega je 1 žlica za čokoladni premaz)

  • 3 žlice javorjevega sirupa

  • ¼ skodelice riževega mleka (ali katerega drugega rastlinskega mleka)

  • ½ čajne žličke vanilije v prahu ali vanilijevega sladkorja

  • ½ čajne žličke sode bikarbone

  • 100 g temne čokolade

  • pest celih lešnikov

(skodelica meri 3 dl)

PRIPRAVA:

  1. Pečico segrejemo na 180º C.

  2. V večji posodi premešamo ajdovo in riževo moko, kakav, sojin jogurt, 2 žlici kokosovega olja, javorjev sirup, riževo mleko, vanilijo in sodo. Če je zmes pregosta, po potrebi dodamo še riževega mleka.

  3. Zmes prelijemo na peki papir v pekač in pečemo 30 minut oz. poskusimo z zobotrebcem, kdaj so browniji pečeni.

  4. Za čokoladni premaz stopimo čokolado z 1 žlico kokosovega olja, ter ga premažemo čez pečene brownije. Na vrhu potresemo na manjše koščke narezane lešnike, lahko pa jih okrasimo še s posušenimi cvetovi vrtnic. Počakamo, da se čokolada strdi in jih razrežemo na pravokotnike.

Prijetno sladkanje.
Vse lepo!
x Duša



Komentarji