Bučkine kroglice

Bučkine kroglice

Bučk se ne naveličam. Obožujem popečene, pa v juhah, omakah, piškotih, tokrat pa sem iz njih naredila kroglice. Popestrijo poletne solate, so pa tudi odlične kot samostojen prigrizek za malico. 

POTREBUJEMO:

  • približno 2 srednje veliki zeleni bučki
  • 1 skodelico kuhane rdeče leče
  • 2 žlici olivnega olja
  • 1 skodelico bio riževih kosmičev (lahko katere druge kosmiče, riževi so najbolj nevtralnega okusa)
  • ⅔ skodelice mletih mandljev
  • ½ skodelice kvasnega posipa
  • nekaj listov peteršilja
  • ½ žličke morske soli
  • ščepec mlete kumine

(skodelica meri 3 dl)

PRIPRAVA:

  1. Lečo speremo, ter kuhamo do mehkega približno 20 minut. Če se med kuhanjem na vrhu lonca nabere pena, vodo in peno odlijemo, ter dolijemo svežo.
  2. Bučki operemo in naribamo.
  3. Kuhano lečo in olivno olje spasiramo s paličnim mešalnikom (ali v blenderju). Dodamo naribane bučke, riževe kosmiče, mlete mandlje, kvasov posip, sol, kumino ter na drobno narezan peteršilj in vse dobro premešamo (če je zmes preredka, dodamo še nekoliko riževih kosmičev in mandljev). Tako dobimo gosto maso, ki jo damo za nekaj ur v hladilnik, da se vse sestavine prepojijo in kosmiči zmehčajo.
  4. Iz mase oblikujemo kroglice in jih na hitro popečemo v ponvi (z zelo malo olja, da se naredi hrustljava skorja).

Dober tek.
Vse lepo!
x Duša

Komentarji