Bučna juha
Iz buč, ki so nam ostale od hallowina si lahko pripravimo bučno juho, ki je okusna za kosilo ali večerjo, pa še pogreje nas.
POTREBUJEMO:
- ½ čebule
- četrt buče (lahko je hokaido, muškatna …)
- 2 korenčka
- 2 žlici olivnega olja
- ščepec soli
- ščepec ingverja v prahu
- po želji nekaj žlic kvasnega posipa (kvasni posip, nutritional yeast)
- nekaj vejic peteršilja
PRIPRAVA:
Čebulo očistimo, korenčke in bučo olupljemo in vse narežemo na manjše koščke. Na olivnem olju na hitro prepražimo najprej čebulo, nato pa mu dodamo koreček in bučo. Pustimo, da se praži 3-4 minute, nato pa zalijemo z vodo ter posolimu in pustimo, da se na zmernem ognju kuha še 20 minut.
Na koncu dodamo ingver v prahu in kvasne kosmiče (ni obvezno, zgostijo juho, vsebujejo pa tudi veliko vitaminov skupine B in beljakovin) ter vse spasiramo s paličnim mešalnikom. Juho lahko okrasimo s petršiljem in sončničnimi semeni.
Dober tek.
Vse lepo!
x Duša
O meni:
Knjižica Temeljna načela prehranjevanja po TKM
prehranjevanje za vitkost in vitalnos
Komentarji