Bučna juha z ingverjem

V jesenskem času je na mojem jedilniku vsak teden vsaj ena jed iz buč. Buče krepijo vranico in trebušno slinavko, grejejo ter nas pripravijo na mrzle dni.
POTREBUJEMO:
-
½ jedilne buče
-
1 srednje veliki sladki krompir
-
1 čebulo
-
1 žlico olivnega olja
-
ščepec soli
-
ščepec muškatnega oreščka
-
½ žličke ingverja
-
po želji lahko dodamo feta sir ali kvasne kosmiče (kvasni posip, nutritional yeast)
Knjižica Temeljna načela prehranjevanja po TKM
prehranjevanje za vitkost in vitalnos
PRIPRAVA:
-
Bučo, sladki krompir in čebulo olupimo in narežemo na manjše koščke.
-
V loncu na hitro popražimo na olivnem olju čebulo (med praženjem občasno premešamo), nato pa dodamo koščke buče in sladkega krompirja, solimo ter še nekaj minut podušimo.
-
Vse zalijemo z vodo, premešamo in zavremo.
-
Juhi dodamo še muškatni orešček in jo ob rahlem vretju kuhamo še 30 minut. Nekaj minut preden je kuhana, še dodamo ingver.
-
Juho spasiramo s paličnim mešalnikom ali v blenderju, če je pregosta, po potrebi dodamo še vodo.
-
Na koncu jo okrasimo s feta sirom ali pa dodamo kvasni posip (ki juho dodatno zgosti in doda sirast okus).
Dober tek.
Vse lepo!
x Duša
Komentarji