Bučna pita
Odlična ideja za malico To Go. Zdrav življenjski slog ni zapleten, tudi če smo vedno zaposleni in veliko na poti. Obroke si lahko pripravimo večer prej, pojemo pa, ko imamo čas.
POTREBUJEMO:
-
polovico hokaido buče
-
3 žlice olivnega olja
-
1 skodelico riževe moke (ali druge moke po izbiri)
-
1 žličko pecilnega praška
-
½ žličke sode bikarbone
-
5 žlic bučnih semen
-
ščepec soli
-
½ žličke timijana
(skodelica meri 3 dl)
PRIPRAVA:
-
Pečico segrejemo na 180º C.
-
Bučo razrežemo na manjše kose. Premažemo jih z olivnim oljem in pečemo približno 20 minut, da se zmehčajo.
-
Počakamo, da se buča ohladi, nato pa kose olupimo in zmiksamo z olivnim oljem (s paličnim mešalnikom ali blenderjem) v tekočo maso, po potrebi dodamo malo vode.
-
V veliki posodi premešamo riževo moko, pecilni prašek, sodo bikarbono, 3 žlice bučnih semen, sol in timijan. K suhim sestavinam dodamo zmes iz buče ter vse narahlo premešamo.
-
Model za pito dobro namažemo z olivnim oljem. Zapolnimo ga s pripravljeno maso ter pito na vrhu posipamo s preostalimi bučnimi semeni.
-
Pečemo jo 30 minut oz. toliko časa, da nekoliko porjavi.
Dober tek.
Vse lepo!
x Duša
Knjižica Temeljna načela prehranjevanja po TKM
prehranjevanje za vitkost in vitalnos
Komentarji