Čičerika

Čičerika

Čičerika vsebuje veliko beljakovin in vlaknin. Sodi med manj kalorična živila in je super vir železa in fosforja.

Čičeriko lahko uporabimo na tisoč in en način. V solatah in zelenjavnih jedeh, kot namaz (humus) ali iz nje naredimo polpete (falafle).

Priprav je zelo preprosta in je enaka kot pri ostalih stročnicah (kako, si preberi tukaj).

Lastnosti živila po kitajski tradicionalni medicini

Živila Narava Okus Učinek
Čičerika Nevtralna Sladka Krepi delovanje vranice, trebušne slinavke in ledvic

Hranilne vrednosti: čičerika, surova

Količina na 100g živila
Energija (kcal) 364 kcal
Maščobe skupaj 6.04 g
Holesterol 0 mg
Ogljikovi hidrati skupaj 60.65 g
Beljakovine 19.3 g

Viri:
(1): 
Papuga P., Globočnik Papuga P. 2007. Naša prehrana odsev nas samih
(2):
http://www.cenim.se/hranilne-vrednosti.php?id=4701



Komentarji