Čičerikin kolač s proseno kašo

Čičerikin kolač s proseno kašo

Ta kolač je odlična rešitev, ko nimamo časa za malico ali kosilo. Enostaven je za pripravo, vsebuje pa tudi veliko beljakovin. Jaz ga uporabljam kar namesto kruha, zraven pa se odlično poda humus ali zelenjavni namaz.

POTREBUJEMO (ZA MODEL PREMERA 20 CM):

  • ¾ skodelice čičerike (obvezno jo prej namočimo za najmanj 8 ur, da se zmehča)
  • ½ skodelice prosene kaše (obvezno jo prej namočimo za najmanj 8 ur, da se zmehča)
  • 3 žlice olivnega olja
  • ščepec kumine
  • ščepec kajenskega popra
  • ščepec soli
  • pest bučnih semen ali drugih semen po želji

(skodelica meri 3 dl)

PRIPRAVA:

  1. Pečico segrejemo na 180º C.
  2. Namočeno proseno kašo in čičeriko dobro speremo in odcedimo. Najprej zmiksamo proseno kašo z olivnim oljem (v blenderju), nato masi dodamo še čičeriko in vse dodatno zmiksamo, da dobimo gosto in homogeno zmes (če je pregosta oz. da se lažje pasira, dodamo po potrebi malo vode).
  3. K masi dodamo kumino, kajenski poper in jo po okusu solimo ter vse še dodatno premešamo.
  4. Model za kolač namažemo z olivnim oljem in ga zapolnimo s pripravljeno maso. Na vrhu potresemo bučna semena.
  5. Pečemo 30 minut oz. toliko časa, da lepo porjavi. Zraven kolača se odlično podajo zelenjavni namazi ali humus.

Dober tek.
Vse lepo!
x Duša

Komentarji