Čičerikina omleta

Čičerikina omleta

Odlična je za zajtrk ali večerjo. Čičerika je ena izmed mojih najljubših sestavin, saj vsebuje veliko beljakovin, rudnin in balastnih snovi.

POTREBUJEMO:

  • 1 skodelico čičerike (obvezno jo prej namočimo za najmanj 8 ur, da se zmehča)

  • 4 žlice olivnega olja

  • šopek peteršilja

  • nekaj listkov origana

  • ščepec kumine

  • ščepec soli

PRIPRAVA:

  1. Čičeriko namočimo čez noč, nato vodo odlijemo, jo speremo, odcedimo, ter zmiksamo z olivnim oljem v gosto, nekoliko tekočo maso (v blenderju). Če je zmes pregosta, po potrebi dodamo malo vode, da se čičerika lažje pasira.

  2. Masi iz čičerike dodamo oprani origano, peteršilj, kumino in jo po okusu solimo ter vse dobro premešamo.

  3. Ponev, v kateri bomo pekli omleto, segrejemo na zmerno temperaturo in jo enakomerno naoljimo. Vanjo vlijemo polovico pripravljene mase.

  4. Počakamo nekaj minut, da se omleta na spodnji strani rahlo zapeče, nato pa jo z lopatico obrnemo. Ko še na drugi strani porjavi, ponev odstavimo in jo pustimo mirovati še nekaj minut, da do konca zakrkne.

  5. Omleti lahko dodamo avokado, paradižnik ali katero drugo zelenjavo.

Dober tek.
Vse lepo!
x Duša


Komentarji