Čičerikina omleta

Odlična je za zajtrk ali večerjo. Čičerika je ena izmed mojih najljubših sestavin, saj vsebuje veliko beljakovin, rudnin in balastnih snovi.
POTREBUJEMO:
-
1 skodelico čičerike (obvezno jo prej namočimo za najmanj 8 ur, da se zmehča)
-
4 žlice olivnega olja
-
šopek peteršilja
-
nekaj listkov origana
-
ščepec kumine
-
ščepec soli
PRIPRAVA:
-
Čičeriko namočimo čez noč, nato vodo odlijemo, jo speremo, odcedimo, ter zmiksamo z olivnim oljem v gosto, nekoliko tekočo maso (v blenderju). Če je zmes pregosta, po potrebi dodamo malo vode, da se čičerika lažje pasira.
-
Masi iz čičerike dodamo oprani origano, peteršilj, kumino in jo po okusu solimo ter vse dobro premešamo.
-
Ponev, v kateri bomo pekli omleto, segrejemo na zmerno temperaturo in jo enakomerno naoljimo. Vanjo vlijemo polovico pripravljene mase.
-
Počakamo nekaj minut, da se omleta na spodnji strani rahlo zapeče, nato pa jo z lopatico obrnemo. Ko še na drugi strani porjavi, ponev odstavimo in jo pustimo mirovati še nekaj minut, da do konca zakrkne.
-
Omleti lahko dodamo avokado, paradižnik ali katero drugo zelenjavo.
Dober tek.
Vse lepo!
x Duša
Knjižica Temeljna načela prehranjevanja po TKM
prehranjevanje za vitkost in vitalnos
Komentarji