Čičerikina pita s cvetačo
Pri meni čičerika ne bo manjkala niti na silvestrski večerji. V kombinaciji s cvetačo je pita bolj rahla, pistacije in pinjole pa ji dodajo praznični čar.
POTREBUJEMO (za pekač premera 26 cm):
-
¾ skodelice čičerike (obvezno jo prej namočimo za najmanj 8 ur, da se zmehča)
-
4 žlice olivnega olja
-
ščepec kumine
-
ščepec soli
-
ščepec kajenskega popra
-
pest pistacij
-
pest pinjol
(skodelica meri 3 dl)
PRIPRAVA:
-
Čičeriko namočimo čez noč, nato vodo odlijemo, jo speremo, odcedimo, ter zmiksamo z olivnim oljem, kumino, soljo in kajenskim poprom v gosto, nekoliko tekočo maso (v blenderju). Če je zmes pregosta, po potrebi dodamo malo vode, da se čičerika lažje pasira.
-
Pečico segrejemo na 180º C.
-
Cvetačo operemo, narežemo na manjše koščke in jo na drobno sesekljamo v sekljalniku.
-
Zmesi iz čičerike dodamo sesekljano cvetačo in vse dobro premešamo. S pripravljeno maso zapolnimo naoljen pekač ter na vrhu potresemo pinjole in sesekljane pistacije.
-
Pito pečemo približno 40 minut, da porjavi.
Dober tek in lepe praznike.
Vse lepo!
x Duša
Knjižica Temeljna načela prehranjevanja po TKM
prehranjevanje za vitkost in vitalnos
Komentarji