Čičerikine testenine z zelenim fižolom
Nisem velika navdušenka nad testeninami, ampak te si pa z veseljem privoščim. Tokrat sem jih pripravila v solati s fižolom, odlično pa se podajo tudi k omakam. V bistvu imajo podoben okus kot običajne testenine, le da vsebujejo veliko več beljakovin in vlaknin.
POTREBUJEMO:
- 250 g čičerikinih testenin
- 1 strok česna
- približno 200 g stročjega fižola
- olivno olje
- ščepec soli
- ščepec kajenskega popra
- sok polovice limone
PRIPRAVA:
- Čičerikine testenine skuhamo v slani vodi po navodilih na embalaži.
- Česen na drobno sesekljamo in na hitro popražimo na olivnem olju. Dodamo mu opran, očiščen in na manjše koščke narezan zeleni fižol.
- Fižol pečemo in sočasno mešamo še približno 5-10 minut.
- Kuhanim testeninam dodamo fižol, sol, kajenski poper in limonin sok ter vse dobro premešamo.
Dober tek.
Vse lepo!
x Duša
Knjižica Temeljna načela prehranjevanja po TKM
prehranjevanje za vitkost in vitalnos
Komentarji