Čičerikine testenine z zelenim fižolom

Čičerikine testenine z zelenim fižolom

Nisem velika navdušenka nad testeninami, ampak te si pa z veseljem privoščim. Tokrat sem jih pripravila v solati s fižolom, odlično pa se podajo tudi k omakam. V bistvu imajo podoben okus kot običajne testenine, le da vsebujejo veliko več beljakovin in vlaknin.  

POTREBUJEMO:

  • 250 g čičerikinih testenin
  • 1 strok česna
  • približno 200 g stročjega fižola
  • olivno olje
  • ščepec soli
  • ščepec kajenskega popra
  • sok polovice limone

PRIPRAVA:

  1. Čičerikine testenine skuhamo v slani vodi po navodilih na embalaži.
  2. Česen na drobno sesekljamo in na hitro popražimo na olivnem olju. Dodamo mu opran, očiščen in na manjše koščke narezan zeleni fižol.
  3. Fižol pečemo in sočasno mešamo še približno 5-10 minut.
  4. Kuhanim testeninam dodamo fižol, sol, kajenski poper in limonin sok ter vse dobro premešamo.

Dober tek.
Vse lepo!
x Duša


Komentarji