Čičerikini muffini z brokolijem
Zelo so mi všeč tudi slane različice muffinov. So priročni za malico na poti ali v službi, ter nasitni in bogati z beljakovinami.
POTREBUJEMO:
- 1 skodelico čičerike (obvezno jo prej namočimo za najmanj 8 ur, da se zmehča)
- 1 glavo brokolija
- približno 100 g mletih mandljev ali mandljev moke
- 3 žlice olivnega olja
- ščepec kumine
- ščepec kajenskega popra
- ščepec soli
- pest sončničnih semen
(skodelica meri 3 dl)
PRIPRAVA:
- Pečico segrejemo na 180º C.
- Namočeno čičeriko speremo, odcedimo, ter zmiksamo z olivnim oljem v gosto, nekoliko tekočo maso v blenderju (po potrebi dodamo malo vode, da se lažje pasira).
- Zelene brokolijeve cvetove narežemo na manjše kose, operemo ter jih na drobno sesekljamo v sesekljalniku.
- K čičerikini masi dodamo brokoli, mandlje, kumino, kajenski poper in jo po okusu solimo ter vse dobro premešamo.
- Modele za muffine zapolnimo s pripravljeno maso. Na vrhu potresemo sončnična semena.
- Muffine pečemo 30 minut oz. toliko časa, da porjavijo. Ko so pečeni, jih damo iz modela in počakamo, da se ohladijo.
Dober tek.
Vse lepo!
x Duša
Knjižica Temeljna načela prehranjevanja po TKM
prehranjevanje za vitkost in vitalnos
Komentarji