Čokoladne prosene kroglice
Ena izmed meni najljubših sladic. Preprosta za pripravo, super okusna, brez glutena, sladkorja in jajc.
Potrebujemo:
· 1 skodelica prosene kaše
· 3 skodelice (1 l) vode
· 15 datljev
· agavin ali javorjev sirup po okusu
· 100 g mletih lešnikov ali kakšnih drugih oreškov ali semen
· vanilja v prahu
· ščepec soli
· kakav v prahu
Priprava:
1. Proseno kašo speremo pod tekočo vodo in odcedimo. Vodo zavremo in dodamo kašo, kuhamo dvajset minut, odstavimo, pokrijemo in pustimo, da se do konca skuha ter pustimo, da se ohladi.
2. Dateljne namočimo za uro v toplo vodo, da se zmehčajo. Nato jih v blenderju zmeljemo v pasto.
3. V posodo damo vse sestavine in dobro pregnetemo. Agavin ali javorjev sirup dodamo po okusu, lahko dodamo tudi ščepec ingverja ali cimeta. Iz mase oblikujemo kroglice.
4. Kroglice povaljamo v kakavu (boljša je presna različica) ali jih oblijemo s čokolado.
Veselo okraševanje in pravljične praznike.
xx Duša
Knjižica Temeljna načela prehranjevanja po TKM
prehranjevanje za vitkost in vitalnos
Komentarji