Čokoladni ajdov kolač

Čokoladni ajdov kolač

Zraven kolača lahko dodamo jagode, banane ali drugo sadje po izbiri. 

POTREBUJEMO:

  • 150 g riževe moke 
  • 150 g ajdove moke
  • 5 žlic kakava (od tega sta 2 žlici kakava za čokoladno kremo, po okusu lahko več)
  • 3 žlice chia semen
  • ½ čajne žličke vanilije v prahu (ali se izpusti)      
  • ⅔ čajne žličke sode bikarbone
  • 2 žlici stopljenega kokosovega olja
  • 7 žlic javorjevega sirupa (od tega so 3 žlice za čokoladno kremo)
  • 450 ml riževega mleka (ali katerega drugega rastlinskega mleka)
  • 1 avokado
  • pest jagod ali drugega sadja po izbiri  

 
za pekač premera 20 cm 

PRIPRAVA:

Pečico segrejemo na 180° C. V posodi premešamo riževo in ajdovo moko, 3 žlice kakava, chia semena, vanilijo in sodo. Dodamo kokosovo olje, 4 žlice javorjevega sirupa in riževo mleko. Vse še dodatno premešamo, da dobimo nekoliko tekočo maso. S kokosovim oljem namažemo pekač za kolač in vanj vlijemo pripravljeno maso. Pečemo približno 30-40 minut. Ko je kolač pečen, ga damo iz modela in počakamo, da se ohladi (kolač na vrhu malo razpoka).

Za čokoladno kremo spasiramo olupljen avokado, dodamo mu 3 žlice javorjevega sirupa in 2 žlici kakava (lahko tudi več, odvisno od tega, kako intenzivno barvo in okus želimo) ter vse dobro premešamo. S kremo na debelo premažemo kolač in ga okrasimo z opranimi in narezanimi jagodami ali bananami oziroma sadjem po izbiri. 

Veselo sladkanje.
Vse dobro in lep!
x Duša

Knjižica Temeljna načela prehranjevanja po TKM (tradicionalni kitajski medicini).

V njej najdemo nasvete in znanje, kako s prehranjevanjem vzdrževati ravnovesje, optimalno počutje, vitkost in vitalnost. 

Več o knjižici TUKAJ: https://svojpotencial.si/trgovina/knjizica-temeljna-nacela-prehranjevanja-po-tkm/.

O MENI:

Komentarji