Čokoladni in marelični sladoled
Moja trenutno najljubša okusa. Sta kremna in sadna, vendar ne vsebujeta mleka in dodanega belega sladkorja.
Čokoladni sladoled
POTREBUJEMO:
-
2 banani
-
1 skodelico (približno 150 g) mandljev (obvezno jih prej namočimo za najmanj 8 ur, da se zmehčajo, nato pa jih damo za par minut v vrelo vodo in olupimo)
-
2 žlici kakava
-
3 žlice kokosovega sirupa
-
ščepec vanilje
(skodelica meri 3 dl)
PRIPRAVA:
-
Banane olupimo, razrežemo na manjše koščke ter zamrznemo.
-
V blenderju zmeljemo namočene in olupljene mandlje, zamrznjene banane, kokosov sirup, kakav in vaniljo (po potrebi dodajte še malo vode), da dobimo gladko, vendar tekočo kremo.
-
Kremo prelijemo v plastično posodo in zamrznemo.
Marelični sladoled
POTREBUJEMO:
-
250 g marelic
-
1 skodelico (približno 150 g) mandljev (obvezno jih prej namočimo za najmanj 8 ur, da se zmehčajo, nato pa jih damo za par minut v vrelo vodo in olupimo)
-
3 žlice kokosovega sirupa
-
ščepec vanilje
(skodelica meri 3 dl)
PRIPRAVA:
-
Marelice operemo in izkoščičimo.
-
V blenderju zmeljemo namočene in olupljene mandlje, marelice, kokosov sirup in vaniljo (po potrebi dodajte še malo vode), da dobimo gladko, vendar tekočo kremo.
-
Kremo prilijemo zraven čokoladnega sladoleda ali v drugo posodo in zamrznemo.
-
Preden sladoled postrežemo, počakamo nekaj minut, da se malo odtali.
Prijetno sladkanje.
Vse lepo!
x Duša
Knjižica Temeljna načela prehranjevanja po TKM
prehranjevanje za vitkost in vitalnos
Komentarji