Čokoladni in marelični sladoled

Čokoladni in marelični sladoled

Moja trenutno najljubša okusa. Sta kremna in sadna, vendar ne vsebujeta mleka in dodanega belega sladkorja.

Čokoladni sladoled

POTREBUJEMO:

  • 2 banani

  • 1 skodelico (približno 150 g) mandljev (obvezno jih prej namočimo za najmanj 8 ur, da se zmehčajo, nato pa jih damo za par minut v vrelo vodo in olupimo)

  • 2 žlici kakava

  • 3 žlice kokosovega sirupa

  • ščepec vanilje

(skodelica meri 3 dl)

PRIPRAVA:

  1. Banane olupimo, razrežemo na manjše koščke ter zamrznemo.

  2. V blenderju zmeljemo namočene in olupljene mandlje, zamrznjene banane, kokosov sirup, kakav in vaniljo (po potrebi dodajte še malo vode), da dobimo gladko, vendar tekočo kremo.

  3. Kremo prelijemo v plastično posodo in zamrznemo.

Marelični sladoled

POTREBUJEMO:

  • 250 g marelic

  • 1 skodelico (približno 150 g) mandljev (obvezno jih prej namočimo za najmanj 8 ur, da se zmehčajo, nato pa jih damo za par minut v vrelo vodo in olupimo)

  • 3 žlice kokosovega sirupa

  • ščepec vanilje

(skodelica meri 3 dl)

PRIPRAVA:

  1. Marelice operemo in izkoščičimo.

  2. V blenderju zmeljemo namočene in olupljene mandlje, marelice, kokosov sirup in vaniljo (po potrebi dodajte še malo vode), da dobimo gladko, vendar tekočo kremo.

  3. Kremo prilijemo zraven čokoladnega sladoleda ali v drugo posodo in zamrznemo.

  4. Preden sladoled postrežemo, počakamo nekaj minut, da se malo odtali.

Prijetno sladkanje.
Vse lepo!
x Duša


Komentarji