Cvetačni burger

Cvetačni burger

Obožujem vegi burgerje. V bistvu imajo okus podoben običajnim, hkrati pa vsebujejo še veliko vlaknin, vitaminov in mineralov.

POTREBUJEMO:

  • ½ cvetače

  • 1 skodelico kuhane leče

  • 2 žlici olivnega olja

  • 300 g bio riževih kosmičev (lahko katere druge kosmiče, riževi so najbolj nevtralnega okusa)

  • ⅔ skodelice mletih mandljev

  • 2 žlici kvasnega posipa (po želji)

  • ščepec kumine

  • ščepec kajenskega popra

  • nekaj stebelc peteršilja

  • ščepec soli

(skodelica meri 3 dl)

PRIPRAVA:

  1. Cvetačo operemo, očistimo, narežemo na manjše koščke in na hitro pokuhamo. Nato ga odcedimo in počakamo, da se ohladi.

  2. S paličnim mešalnikom (ali v blenderju) spasiramo cvetačo, kuhano lečo in olivno olje.

  3. Dodamo riževe kosmiče, mlete mandlje, kvasov posip, kumino, kajenski poper in opran, na drobno narezan peteršilj ter po okusu solimo. Vse dobro premešamo (če je zmes preredka, dodamo še nekoliko riževih kosmičev in mandljev). Tako dobimo gosto maso, ki jo damo za nekaj ur v hladilnik, da se vse sestavine prepojijo in kosmiči zmehčajo.

  4. Iz pripravljene mase naredimo pleskavice in jih popečemo na olivnem olju ali kokosovi maščobi, da se naredi hrustljava skorjica.

  5. Kot prilogo lahko dodamo čebulo, rukolo, paradižnik in jih serviramo v sveže pečenih bombetkah.

Dober tek.
Vse lepo!
x Duša



Komentarji