Divja solata s trobenticami

Divja solata s trobenticami

Solata, ki jo lahko naberemo kar na sprehodu. Polna je vitaminov in rudnin, ki so ključni pri premagovanju spomladanske utrujenosti. Čemaž razstruplja, regrat krepi jetra in pospešuje tvorbo žolča, trobentice pa dodajo nekoliko sladek okus. Preprosto obožujem vse darove pomladi.

POTREBUJEMO:

  • regrat  

  • nekaj listov čemaža (ne preveč, ker ima zelo močan učinek)

  • 1 skodelico čičerike, leče ali fižola

  • nekaj žlic olivnega olja

  • sok pol limone

  • ščepec soli

PRIPRAVA:

  1. Stročnice namočimo čez noč, jih skuhamo do mehkega, ter pustimo, da se ohladijo.

  2. Regrat očistimo in dobro operemo, dodamo na drobno narezan čemaž, kuhane stročnice, olivno olje, limonin sok in sol. Vse dobro premešamo.

  3. Solato potresemo z opranimi cvetovi trobentic.

Dober tek!
x Duša


Komentarji