Fižolovi polpeti z brokolijem

Fižolovi polpeti z brokolijem

Brokoli obožujem, sploh v hladnejšem delu leta. Je lahko prebavljiv in bogat z antioksidanti, betakarotenom, vitaminoma C in E ter folno kislino, kalcijem, železom in cinkom. Odlično pride v kombinaciji s fižolom ali katerimi drugimi stročnicami.

SESTAVINE:

  • 1 brokoli
  • 1 skodelica (300 g) kuhanega fižola
  • sok ½ limone
  • 1–2 žlici olivnega olja
  • ½ čebule
  • 200 g mletih mandljev
  • 100 g riževih kosmičev (ali katerih drugih kosmičev)
  • ščepec soli 

PRIPRAVA

Brokoli očistimo, narežemo na manjše kose in skuhamo. Kuhan brokoli, fižol in limonin sok pretlačimo s paličnim mešalnikom (ali v blenderju). Čebulo na drobno sesekljamo in na hitro popražimo na olivnem olju.


Pretlačenemu fižolu dodamo čebulo, mlete mandlje in riževe kosmiče ter solimo po okusu (po želji še dodamo začimbo po okusu). Vse dobro premešamo (če je zmes preredka, dodamo še malo riževih kosmičev, če je pregosta, pa malo vode). Tako dobimo gosto maso, ki jo damo za pol ure v hladilnik, da se vse sestavine prepojijo in kosmiči zmehčajo. Iz pripravljene mase naredimo polpete. Popečemo jih na olivnem olju, da se naredi hrustljava skorjica.


Polpeti so zelo okusni v prosenih bombetkah s kalčki in avokadom. Odlično se podajo tudi k solatam ali juham oziroma kot priloga.

Dober tek.
Vse lepo!
x Duša

O meni:


 
 

Komentarji