HRUŠKOV KOLAČ

HRUŠKOV  KOLAČ

A ni prečudovita jesen? Jaz si vsaki dan, vzamem nekaj časa, da grem v naravo. Narava me pomiri. Misli, ki švigajo sem ter tja, izpuhtijo. Hodim in občudujem vse te barve, vedno znova sem navdušena nad to lepoto in popolnostjo. Skrbi, konstantno razmišljanje, ki ni konstruktivno ... po tradicionalni kitajski medicini obremenjujejo funkcionalni sklop vranice, trebušne slinavke in želodca. Kadar smo bolj zaskrbljeni, je zelo priporočljiva hoja ali lahkoten tek, saj na ta način podpremo obremenjene organe. Prav tako je dobrodošlo vključevati več živil rumene oziroma oranžne brave. Med hojo ali tekom dobim najboljše ideje in kombinacije za recepte. Tako je v mislih nastal tudi recept za ta kolač. Potem sem ga seveda še nekajkrat testirala. Meni je všeč tak hrustljav in ravno prav sočen.

POTREBUJEMO (za tortni model premera 20 cm):

  • 320 gramov zrelih hrušk (približno 3 hruške)
  • 200 g mletih lešnikov
  • 80 g riževe moke (ali druge moke po izbiri)
  • 3-4 kokosovega sladkorja
  • 3 žlice chia semen
  • ½ žličke sode bikarbone
  • pest narezanih mandljev (za okrasitev kolača)  

PRIPRAVA:

Pečico segrejemo na 180º C.

Hruške operemo, odstranimo peške in narežemo na manjše koščke ter jih spasiramo s paličnim mešalnikom. V večji posodi premešamo spasirane hruške, mlete lešnike, riževo moko, kokosov sladkor, chia semena in sodo bikarbono.

Model za kolač namažemo s kokosovim oljem. S pripravljeno maso zapolnimo model ter ga na vrhu okrasimo s sesekljanimi mandlji. Kolač pečemo približno 30 minut oziroma toliko časa, da nekoliko porjavi. Ko je pečen, ga obvezno pustimo v modelu, da se ohladi! Ker je kolač bolj suh lahko zraven dodamo kokosovo kremo, smetano ...

Veselo sladkane.
Vse lepo!
x Duša

Komentarji