Hruškov puding
Je jesenska različica zajtrka ali malice To Go. Puding vsebuje zraven hrušk še z beljakovinami in vlakninami bogato kvinojo, mandlje in začimbe, ki nas grejejo. Enostaven je za pripravo in je brez dodanega belega sladkorja.
POTREBUJEMO:
-
2 zreli hruški
-
½ skodelice kuhane kvinoje (lahko pa namesto kvinoje uporabimo kuhano proseno kašo)
-
½ skodelice mandljevega mleka ali katerega drugega rastlinskega mleka
-
2 žlici javorjevega ali agavinega sirupa
-
3 žlice narezanih ali mletih mandljev
-
ščepec cimeta
-
ščepec ingverja
(skodelica meri 3 dl)
PRIPRAVA:
Hruški operemo, odstranimo peške, narežemo na manjše kose ter zmiksamo s kuhano kvinojo, mandljevim mlekom in javorjevim sirupom (s paličnim mešalnikom). Dodamo mlete mandlje, cimet in ingver ter vse dobro premešamo. Na vrhu še potresemo nekaj mandljev in zajtrk je pripravljen.
Dober tek.
Vse lepo!
x Duša
Knjižica Temeljna načela prehranjevanja po TKM
prehranjevanje za vitkost in vitalnos
Komentarji