Jabolčna pita
Ni je čez domačo pito. Tokrat sem uporabila še zadnja jabolka iz ozimnice, naslednja pa bo iz svežih borovnic. Pita je brez glutena in laktoze ter sladkana z agavinim sirupom.
POTREBUJEMO za model 16 cm:
Testo:
- ½ skodelice moke zemeljskih mandljev ali mandljeve moke
- 1 skodelico riževe moke
- ⅓ skodelice sojinega ali katerega drugega jogurta
- 3 žlice agavinega ali javorjevega sirupa
- ščepec vanilije
- 1 žlico kokosovega olja
(skodelica meri 3 dl)
Nadev:
- 3-4 jabolka
- ščepec cimeta
PRIPRAVA:
- V posodi dobro pregnetemo vse sestavine za testo in damo maso počivat v hladilnik za pol ure.
- Pečico segrejemo na 180º C.
- Za nadev olupimo jabolka, jih naribamo ter zmešamo s cimetom.
- ⅔ testa razvaljamo (najlažje ga razvaljamo med dvema peki papirjema) in z njim zapolnimo dobro naoljen model za pito. Nanj položimo naribana jabolka.
- Preostalo testo razvaljamo (na debelino približno pol cm) in ga narežemo na trakove ter z njimi oblikujemo mrežo po nadevu.
- Pito pečemo 30 min, da lepo porjavi. Ko je pečena, pustimo, da se ohladijo, po želji pa jo okrasimo s fino mleto kokosovo moko.
Prijetno sladkanje.
Vse lepo!
x Duša
Knjižica Temeljna načela prehranjevanja po TKM
prehranjevanje za vitkost in vitalnos
Komentarji