Jabolčna pita

Jabolčna pita

Ni je čez domačo pito. Tokrat sem uporabila še zadnja jabolka iz ozimnice, naslednja pa bo iz svežih borovnic. Pita je brez glutena in laktoze ter sladkana z agavinim sirupom.

POTREBUJEMO za model 16 cm:

Testo:

  • ½ skodelice moke zemeljskih mandljev ali mandljeve moke
  • 1 skodelico riževe moke
  • ⅓ skodelice sojinega ali katerega drugega jogurta
  • 3 žlice agavinega ali javorjevega sirupa
  • ščepec vanilije
  • 1 žlico kokosovega olja

(skodelica meri 3 dl)

Nadev:

  • 3-4 jabolka
  • ščepec cimeta 

PRIPRAVA:

  1. V posodi dobro pregnetemo vse sestavine za testo in damo maso počivat v hladilnik za pol ure.
  2. Pečico segrejemo na 180º C.
  3. Za nadev olupimo jabolka, jih naribamo ter zmešamo s cimetom.
  4. ⅔ testa razvaljamo (najlažje ga razvaljamo med dvema peki papirjema) in z njim zapolnimo dobro naoljen model za pito. Nanj položimo naribana jabolka.
  5. Preostalo testo razvaljamo (na debelino približno pol cm) in ga narežemo na trakove ter z njimi oblikujemo mrežo po nadevu.
  6. Pito pečemo 30 min, da lepo porjavi. Ko je pečena, pustimo, da se ohladijo, po želji pa jo okrasimo s fino mleto kokosovo moko.

Prijetno sladkanje.
Vse lepo!
x Duša

Komentarji