Jabolčni piškoti z lešniki
Teh piškotov se pa ne naveličam, zelo pogosto jih imam za zajtrk ali dopoldansko malico. So brez glutena, mleka, belega sladkorja ...
POTREBUJEMO:
- 2 jabolki
- 200 g mletih lešnikov
- 2–3 žlice javorjevega sirupa
- ščepec cimeta
- 1 žlica chia semen
- pest sesekljanih lešnikov
PRIPRAVA:
Pečico segrejemo na 180 ºC.
Jabolki olupimo in naribamo v večjo posodo. Dodamo jima mlete lešnike, javorjev sirup, cimet in chia semena. Vse sestavine dobro pregnetemo. Maso pustimo 10 minut stati, da se vse sestavine dobro prepojijo (če se masa ne sprime dobro, po potrebi dodamo še malo mletih lešnikov).
Iz pripravljene mase oblikujemo piškote želene oblike (lahko jih oblikujemo v kroglico in jo nato sploščimo). Po vrhu jih okrasimo s sesekljanimi lešniki. Pečemo jih v pekaču na peki papirju približno 30 minut. Hranimo jih v zaprti posodi.
Veselo sladkanje.
Vse lepo!
x Duša
Knjižica Temeljna načela prehranjevanja po TKM
prehranjevanje za vitkost in vitalnos
Komentarji