Jagodna pita

Jagodna pita

Čas, ko zorijo jagode, 100 % izkoristim. Najem se jih za celo leto vnaprej. Tokrat sem pripravila okusno pito, na zalogi pa imam še kar nekaj receptov iz jagod. Si želiš, da jih delim?

POTREBUJEMO za model 16 cm:

Testo:

  • ½ skodelice moke zemeljskih mandljev ali mandljeve moke
  • 1 skodelico riževe moke
  • ⅓ skodelice sojinega ali katerega drugega rastlinskega jogurta
  • 3 žlice agavinega ali javorjevega sirupa
  • ščepec vanilije
  • 1 žlico kokosovega olja

(skodelica meri 3 dl)

Nadev:

  • približno 2 pesti jagod
  • 2 žlici agavinega sirupa (po želji)

PRIPRAVA:

  1. V posodi dobro pregnetemo vse sestavine za testo in damo maso počivat v hladilnik za pol ure.
  2. Za nadev očistimo in operemo jagode ter jih narežemo in posladkamo z agavinim sirupom. Pustimo jih za kake pol ure, da spustijo malo soka.
  3. Pečico segrejemo na 180º C.
  4. ⅔ testa razvaljamo (najlažje ga razvaljamo med dvema peki papirjema) in z njim zapolnimo dobro naoljen model za pito. Nanj položimo pripravljene jagode.
  5. Preostalo testo razvaljamo (na debelino približno pol cm) in ga narežemo na trakove ter z njimi oblikujemo mrežo po nadevu (ali pa testo samo razdrobimo po nadevu).
  6. Pito pečemo 30 min, da lepo porjavi. Ko je pečena, pustimo, da se ohladi, po želji pa jo okrasimo s fino mleto kokosovo moko.

Prijetno sladkanje.
Vse lepo!
x Duša

Komentarji