Jagodne kroglice s kokosom
Jagode in kokos? Super kombinacija. Prišla sem do spoznanja, da s kokosom paše vse. Tako pač je, če si koko-holik.
POTREBUJEMO:
- približno 150 g jagod
- 200 g mandljev (obvezno jih prej namočimo za najmanj 8 ur, da se zmehčajo, nato pa jih damo za par minut v vrelo vodo in olupimo)
- 4 žlice agavinega sirupa
- ½ žličke vanilije v prahu ali vanilijevega sladkorja
- 2 žlici kokosovega olja
- približno 2 skodelici nastrganega kokosa (grobo mleta kokosova moka)
(skodelica meri 3 dl)
PRIPRAVA:
- V blenderju spasiramo oprane in očiščene jagode, namočene in olupljene mandlje, agavin sirup, vanilijo in kokosovo olje (po potrebi dodamo še malo vode), da dobimo kremno zmes.
- Masi dodamo grobo mleto kokosovo moko in vse dobro premešamo (če je zmes preredka, dodamo po potrebi še kokosove moke).
- Iz mase oblikujemo kroglice in jih povaljamo v kokosovi moki.
Prijetno sladkanje.
Vse lepo!
x Duša
Knjižica Temeljna načela prehranjevanja po TKM
prehranjevanje za vitkost in vitalnos
Komentarji