Kakavovi srčki

Kakavovi srčki

Piškoti, ki so zelo okusni, lahko prebavljivi in brez dodanega belega sladkorja, pa še v stilu najbolj zaljubljenega meseca v letu so.

POTREBUJEMO:

  • 2 skodelici (220 g) mletih lešnikov

  • 1 skodelico (130 g) riževe moke

  • približno ¼ skodelice (60 ml) vode

  • 8 žlic agavinega sirupa

  • 3 žlice (12 g) chia semen

  • 4 žlice kakava v prahu

  • 2 žlici kokosovega olja

  • ščepec soli

(skodelica meri 3 dl)

PRIPRAVA:

  1. Pečico segrejemo na 180º C.

  2. V posodi dobro pregnetemo vse sestavine, da dobimo nekoliko lepljivo testo (če je testo preredko, dodamo še nekoliko riževe moke).

  3. Testo razvaljamo in z modeli izrežemo piškote v obliki srčkov.

  4. Piškote položimo na pekač s peki papirjem in pečemo približno 20 minut, da porjavijo.

  5. Pustimo jih še nekaj minut, da se ohladijo.

Prijetno sladkanje.
Vse lepo!
x Duša


Komentarji