Kokosova pita z borovnicami
Sladicam iz kokosa se preprosto ne morem upreti. Pričarajo mi poletje, čeprav je zunaj hladno in zasneženo.
POTREBUJEMO (za pekač premera 20 cm):
-
ščepec vanilije
-
½ čajne žličke sode bikarbone
-
400 ml kokosovega mleka
-
5 žlic agavinega sirupa
-
2 žlici stopljenega kokosovega olja
-
približno 2 pesti borovnic
(skodelica meri 3 dl)
PRIPRAVA:
-
Pečico segrejemo na 180° C.
V posodi premešamo vse suhe sestavine, dodamo kokosovo mleko, agavin sirup in kokosovo olje. Vse še dodatno premešamo, da dobimo gosto maso (če je pregosto, po potrebi dodamo še malo vode). -
S pripravljeno maso zapolnimo pekač za pito. Na vrhu na gosto potresemo oprane borovnice ter jih s prsti malo potisnemo v testo.
-
Pito pečemo 30 minut oz. toliko časa, da lepo porjavi. Zraven se odlično poda še kokosova smetana.
Prijetno sladkanje.
Vse lepo!
x Duša
Knjižica Temeljna načela prehranjevanja po TKM
prehranjevanje za vitkost in vitalnos
Komentarji