KOKOSOVE HRUSTLJAVE KROGLICE
Ena izmed ključnih sprememb v prehranjevanju pri meni je bila, da sem spremenila pogled in fokus. Prej sem konstantno razmišljala kaj vse ne smem in morem pazit, danes pa sem osredotočena na vse to, kar lahko. Osredotočena sem na ravnovesje, ki ga vsakodnevno vzdržujem s prehranjevanjem. Na hrano gledam s hvaležnostjo in ljubeznijo, saj mi, ta daje enrgijo in me gradi.
POTREBUJEMO:
- 200 g mandljev (obvezno jih prej namočimo za najmanj 8 ur, da se zmehčajo, nato pa jih damo za nekaj minut v vrelo vodo in olupimo)
- ¼ dl riževega mleka ali vode
- 4 žlice medu
- ½ žličke vanilije v prahu (lahko izpustimo)
- 100 g grobo mlete kokosove moke
- pest kvalitetnih koruznih kosmičev
PRIPRAVA:
V mešalniku (blenderju) pretlačimo (zblendamo) namočene in olupljene mandlje, riževo mleko ali vodo, med in vanilijo, da dobimo homogeno maso. Masi dodamo grobo mleto kokosovo moko.
Koruzne kosmiče na drobno zdrobimo v manjši vrečki. Iz mase oblikujemo kroglice in jih povaljamo v zdrobljenih koruznih kosmičih. Kroglice hranimo v hladilniku v zaprti posodi.
Prijetno sladkanje.
Vse dobro in lepo!
x Duša
Knjižica Temeljna načela prehranjevanja po TKM
prehranjevanje za vitkost in vitalnos
Komentarji