KOKOSOVI ČOKOLADNI MUFFINI
Ti puhasti muffini so mi polepšali današnje jutro. Nekoč sem bila velik čokoholik, no saj sem še danes, ampak sem čokolado zamenjala s sladicami iz kakava. Pripravljam si jih poredko ampak takrat uživam v vsakem grižjaju.
POTREBUJEMO:
- 120 g nastrganega kokosa (grobo mleta kokosova moka)
- 200 g mletih mandljev
- 1 skodelico (približno 150 g) nastrganega kokosa (grobo mleta kokosova moka)
- 2-3 žlice fino mlete kokosove moke
- 3 žlice kakva
- ½ čajne žličke sode bikarbone
- 300 ml riževega mleka (ali drugega rastlinskega mleka)
- 4 žlice javorejevga sirupa (ali javorjevega sirupa, meda …) - po okusu se doda več
- ½ skodelice narezanih mandljev ali brazilski oreščkov ...
PRIPRAVA:
Pečico segrejemo na 180º C.
Mletim mandljem dodamo grobo mleto kokosovo moko, fino mleto kokosovo moko, kakav in sodo ter vse suhe sestavine premešamo. Nato dodamo še riževo mleko (priporočljivo, da je sobne temperature) in javorejev sirup. Vse premešamo, da dobimo homogeno maso (masa ni tako tekoča, kot pri običajnih muffinih).
Model za muffine zapolnimo s pripravljeno maso (meni je najlažje z žlico) ter jih na vrhu potresemo s narezanimi mandlji ali brazilskim oreščki.
Muffine pečemo približno 30 minut. Ko so pečeni jih pustimo, da se ohladijo!
Veselo sladkanje.
Vse lepo in dobro!
Duša
Knjižica Temeljna načela prehranjevanja po TKM
prehranjevanje za vitkost in vitalnos
Komentarji