Kokosovi muffini z mandlji
Te muffine sem že kar nekajkrat pripravila in vedno znova sem presenečena kako lahko iz tako malo sestavin, nastane tako dobra sladica.
POTREBUJEMO:
- ¾ skodelice (približno 120 g) mletih mandljev
- 1 skodelico (približno 150 g) nastrganega kokosa (grobo mleta kokosova moka)
- 2-3 žlice fino mlete kokosove moke
- ½ čajne žličke vanilije v prahu ali vanilijevega sladkorja
- ½ čajne žličke sode bikarbone
- 400 ml riževega mleka (ali drugega rastlinskega mleka)
- 4 žlice agavinega sirupa (ali javorjevega sirupa, meda …) - po okusu se doda več
- ½ skodelice narezanih mandljev ali brazilski oreščkov ...
(skodelica meri 5 dl)
PRIPRAVA:
Pečico segrejemo na 180º C.
Mletim mandljem dodamo grobo mleto kokosovo moko, fino mleto kokosovo moko, vanilijo in sodo ter vse suhe sestavine premešamo. Nato dodamo še riževo mleko (priporočljivo, da je sobne temperature) in agavin sirup. Vse premešamo, da dobimo homogeno maso (masa ni tako tekoča, kot pri običajnih muffinih).
Model za muffine zapolnimo s pripravljeno maso (meni je najlažje z žlico) ter jih na vrhu potresemo s narezanimi mandlji ali brazilskim oreščki.
Muffine pečemo približno 30 minut oziroma toliko časa, da porjavijo. Ko so pečeni jih pustimo, da se ohladijo.
Veselo sladkanje.
Vse lepo!
x Duša
Recept sem za vas pripravila Duša Štefanec, avtorica knjige Temeljna načela prehranjevanja po TKM (tradicionalni kitajski medicini).
V knjigi najdete nasvete in znanje, kako s prehranjevanjem vzdržujemo:- optimalno počutje,
- vitkost in
- vitalnost.
Več TUKAJ: https://svojpotencial.si/trgovina/knjizica-temeljna-nacela-prehranjevanja-po-tkm/.
O MENI:
Knjižica Temeljna načela prehranjevanja po TKM
prehranjevanje za vitkost in vitalnos
Komentarji