Korenčkov burger
Korenček je tako vsestranski. Je najbogatejši vir betakarotena, ki se s kuhanjem ne uniči. Hkrati pa tudi razstruplja, ureja prebavo in ugodno deluje na živčevje. Pri meni je zelo pogosto na jedilniku v solatah, juhah, polpetih, pa tudi v sladicah. Ni da ni.
POTREBUJEMO:
- približno 3 srednje velike korenčke
- 1 strok česna
- 1 skodelico kuhane leče
- 2 žlici olivnega olja
- 300 g bio riževih kosmičev (lahko katere druge kosmiče, riževi so najbolj nevtralnega okusa)
- ⅔ skodelice mletih mandljev
- 2 žlici kvasnega posipa (po želji)
- ščepec kajenskega popra
- nekaj stebelc peteršilja
- ščepec soli
(skodelica meri 3 dl)
PRIPRAVA:
- Korenčke olupimo in naribamo. Olupljen česen na drobno sesekljamo.
- S paličnim mešalnikom (ali v blenderju) spasiramo kuhano lečo z olivnim oljem.
- Leči dodamo nariban korenček, česen, riževe kosmiče, mlete mandlje, kvasov posip, kajenski poper in opran, na drobno narezan peteršilj ter po okusu solimo. Vse dobro premešamo (če je zmes preredka, dodamo še nekoliko riževih kosmičev in mandljev). Tako dobimo gosto maso, ki jo damo za kako uro v hladilnik, da se vse sestavine prepojijo in kosmiči zmehčajo.
- Iz pripravljene mase naredimo pleskavice in jih popečemo na olivnem olju ali kokosovi maščobi, da se naredi hrustljava skorjica.
- Kot prilogo lahko dodamo čebulo, solato, paradižnik in jih serviramo v pečenih bombetkah.
Dober tek.
Vse lepo!
x Duša
Knjižica Temeljna načela prehranjevanja po TKM
prehranjevanje za vitkost in vitalnos
Komentarji