Korenčkovi piškoti
Obožujejo 
jih tako otroci kot odrasli, 
saj 
so 
ravno prav sladki in 
hrustljavi, vendar brez dodanega belega sladkorja. Korenje 
vsebuje 
veliko vitaminov in rudninskih snovi 
ter 
je odličen vir beta-karotena, ki je 
močan 
antioksidant.
POTREBUJEMO:</b></u></h4>
</p>
- 	
-
1 	skodelico 	(130 g) riževe moke</p> 	</li>
-
	1 	skodelico naribanega ;korenčka</u></a> (približno 3 srednje velike korenčke)</p> 	</li>
	1 	skodelico mletih mandljev</p> 	</li>
	sok 	polovice limone</p> 	</li>
	½ 	žličke sode bikarbone</p> 	</li>
	4 	žlice javorjevega sirupa</p> 	</li>
	2 	žlici kokosovega olja (ali se izpusti)
</p> 		
</p></li></ul></p>
PRIPRAVA:</b></u></h4>
</p>
- 	
-
	Pečico 	segrejemo na 180º C.</p> 	</li>
-
	V 	veliki posodi premešamo olupljen in nariban korenček ter ostale 	sestavine. Vse dobro pregnetemo, da dobimo kompaktno testo (če se 	testo ne sprime dobro, dodamo po potrebi še kokosovo olje ali malo 	vode).</p> 	</li>
-
	Iz 	pripravljene mase oblikujemo piškote ;želene oblike in jih pečemo 	na peki papirju v pekaču približno 40 minut. Ko so pečeni jih hranimo v zaprti 	posodi.
</p></li></ol></p>
Veselo sladkanje.</p>
</p>
Vse lepo!
x Duša</p></p>
</p>
</p>Knjižica Temeljna načela prehranjevanja po TKM
prehranjevanje za vitkost in vitalnos
Komentarji