Korenčkovi piškoti s figami
V zimski sezoni je korenček zelo pogosto na jedilniku. Naribanega dodam k solati, na hitro ga popečem za zelenjavno prilogo h kosilu ali ga grickam za popoldansko malico. Pogosto pa ga uporabim tudi v sladicah.
POTREBUJEMO:
- 100 g suhih fig
- približno 130 g korenčka (približno 3 srednje velike korenčke)
- 200 g mletih lešnikov ali mandljev
- ½ čajne žličke sode bikarbone
- 1-2 žlici chia semen (lahko izpustimo)
PRIPRAVA:
- Pečico segrejemo na 180º C.
- Suhe fige namočimo v vodi za nekaj ur (najbolje čez noč). Vodo odlijemo in jih s paličnim mešalnikom spasiramo.
- V veliki posodi premešamo olupljen in nariban korenček, mlete lešnike, pasirane fige, sodo bikarbono in chia semena. Vse dobro premešamo.
- Iz pripravljene mase oblikujemo piškote želene oblike (priporočam, da se jih naredi bolj ploščate). Pečemo jih na peki papirju v pekaču približno 30 minut. Hranimo jih v zaprti posodi.
Veselo sladkanje.
Vse lepo!
x Duša
Knjižica Temeljna načela prehranjevanja po TKM
prehranjevanje za vitkost in vitalnos
Komentarji