Koruzne čoko kroglice
Pa smo v obdobju vranice, ko je le-ta dominanten, hkrati pa tudi bolj obremenjen organ. V ozračju je že več vlage (vlaga je negativni klimatski vpliv v povezavi s funkcionalnim sklopom vranica-trebušna slinavka/želodec) in temperature so se znižale.
Zato je priporočljivo v naši prehrani dodajati že malo več žit, z vidika prebave najbolje v dopoldanskem času oziroma še za kosilo.
POTREBUJEMO:
- 100 g datljev (jih za nekaj ur namočimo, da se zmehčajo, najbolje čez noč)
- 2 dl vode ali uporabimo vodo v kateri smo namakali datlje
- 70 g bele polente
- 2 žlici kakava (po okusu lahko več)
- 200 g mletih lešnikov
- nekaj celih lešnikov ali mandljev za okrasitev kroglic
PRIPRAVA:
S paličnim mešalnikom spasiramo namočene datlje v 2 dl vode (priporočam kar tisto v kateri smo jih namakali) v homogeno tekočo zmes.
V malo večji posodi zavremo dobljeno tekočino iz datljev in postopoma vmešamo belo polento (med vsipavanjem redno mešamo). Tako kuhamo še nekaj minut, da se polenta zgosti.
Ko je polenta kuhana dodamo še kakav, mlete lešnike in vse dobro premešamo. Če nam je masa premalo sladka, lahko po okusu dodamo še malo medu. Maso pustimo, da se ohladi nato pa oblikujemo kroglice, ki jih povaljamo v na drobno narezanih celih lešnikih ali mandljih.
Prijetno sladkanje.
Vse lepo!
x Duša
Knjižica Temeljna načela prehranjevanja po TKM
prehranjevanje za vitkost in vitalnos
Komentarji