Kvinojine bombetke
Te bombetke imam pogosto za zajtrk z zelenjavnimi namazi ali pri kosilu zraven polpetov. So brez glutena, mleka, belega sladkorja, jajc, kvasa …
POTREBUJEMO:
- 1 skodelico kvinoje (namočimo jo čez noč oziroma vsaj za nekaj ur)
- ¼ skodelice tople vode
- ½ skodelice mandljeve moke (ali mletih mandljev)
- 3 žlice mletih semen indijskega trpotca (psyllium)
- sol (po okusu)
(skodelica meri 5 dl)
PRIPRAVA:
- Iz kvinoje dobimo testo tako, da zrna kvinoje čez noč namočimo. Po približno 8 urah namakanja, vodo odlijemo, jo speremo, odcedimo, ter zmiksamo s toplo vodo (v blenderju).
- Pečico segrejemo na 180º C.
Masi dodamo mandljevo moko, mleta semena indijskega trpotca in sol ter vse dobro pregnetemo (če je testo preredko, po potrebi dodamo še mandljeve moke). Da se testo lažje gnete, po želji posipamo na desko riževo moko. - Testo razdelimo na 4 dele (za manjše bombetke, lahko na več kosov) in oblikujemo iz njih krogce, ki jih malo sploščimo.
- Bombetke pečemo približno 30 minut. Dodamo jih lahko solatam, juham, polpetom ...
Dober tek!
Vse lepo!
x Duša
Recept sem za vas pripravila Duša Štefanec, avtorica e-knjižice Temeljna načela prehranjevanja po TKM (tradicionalni kitajski medicini).
V njej najdemo nasvete in znanje, kako s prehranjevanjem vzdrževati ravnovesje, optimalno počutje, vitkost in vitalnost.
Več o knjižici TUKAJ: https://svojpotencial.si/
Knjižica Temeljna načela prehranjevanja po TKM
prehranjevanje za vitkost in vitalnos
Komentarji