Kvinojine potičke

Kvinojine potičke

To leto nas je narava res bogato obdarila s sadjem. Ste tudi vi pripravili kako domačo marmelado, zdaj pa ne veste kako bi jo porabili? No, zato so nastale te potičke. V bistvu so nadomestilo za kruhke in pridejo okusno tako s sadnimi kot tudi zelenjavnimi namazi.

POTREBUJEMO:

  • 250 g kvinoje (jo namočimo čez noč oz. vsaj za nekaj ur)
  • 3 žlici stopljenega kokosovega olja
  • 100 g mletih mandljev ali mandljeve moke
  • ½ čajne žličke sode bikarbone
  • po želji ½ čajne žličke vanilije ali vanilijevega sladkorja 

PRIPRAVA:

  1. Iz kvinoje dobimo testo tako, da zrna kvinoje čez noč namočimo. Po približno 8 urah namakanja (oz. vsaj nekaj ur), vodo odlijemo, jo speremo, odcedimo, ter zmiksamo s kokosovim oljem v gosto maso (v blenderju).
  2. Pečico segrejemo na 180º C.
    Masi dodamo mlete mandlje, sodo bikarbono in po želji vaniljijo ter vse dobro premešamo. S kokosovim oljem namažemo modele za potičke (lahko uporabimo tudi modele za muffine oz. katere druge manjše modele) in jih zapolnimo s pripravljeno maso.
  3. Potičke pečemo približno 30 minut. Ko so pečene jih damo iz modelov in počakamo, da se ohladijo. Po vrhu si lahko namažemo marmelado ali zelenjavne namaze.

Prijetno sladkanje.
Vse lepo!
x Duša

Komentarji