Kvinojine potičke
To leto nas je narava res bogato obdarila s sadjem. Ste tudi vi pripravili kako domačo marmelado, zdaj pa ne veste kako bi jo porabili? No, zato so nastale te potičke. V bistvu so nadomestilo za kruhke in pridejo okusno tako s sadnimi kot tudi zelenjavnimi namazi.
POTREBUJEMO:
- 250 g kvinoje (jo namočimo čez noč oz. vsaj za nekaj ur)
- 3 žlici stopljenega kokosovega olja
- 100 g mletih mandljev ali mandljeve moke
- ½ čajne žličke sode bikarbone
- po želji ½ čajne žličke vanilije ali vanilijevega sladkorja
PRIPRAVA:
- Iz kvinoje dobimo testo tako, da zrna kvinoje čez noč namočimo. Po približno 8 urah namakanja (oz. vsaj nekaj ur), vodo odlijemo, jo speremo, odcedimo, ter zmiksamo s kokosovim oljem v gosto maso (v blenderju).
- Pečico segrejemo na 180º C.
Masi dodamo mlete mandlje, sodo bikarbono in po želji vaniljijo ter vse dobro premešamo. S kokosovim oljem namažemo modele za potičke (lahko uporabimo tudi modele za muffine oz. katere druge manjše modele) in jih zapolnimo s pripravljeno maso. - Potičke pečemo približno 30 minut. Ko so pečene jih damo iz modelov in počakamo, da se ohladijo. Po vrhu si lahko namažemo marmelado ali zelenjavne namaze.
Prijetno sladkanje.
Vse lepo!
x Duša
Knjižica Temeljna načela prehranjevanja po TKM
prehranjevanje za vitkost in vitalnos
Komentarji