Lečina pizza

Lečina pizza

Moje načelo je, da za vsako "nezdravo jed" obstaja bolj zdrava, pogosto pa tudi bolj okusna alternativa, kar velja tudi za pizzo. Če belo moko nadomestimo z lečo, dobimo okusen, beljakovinsko poln in lahko prebavljiv obrok, ki je tudi enostaven za pripravo.

POTREBUJEMO:

  • 250 g (1 skodelico) leče

  • 3 žlice olivnega olja

  • 35 g (¼ skodelice) mletih mandljev

  • 200 g kozjega sira

  • 300 g šampinjonov

  • 1 pekočo papriko

  • ščepec origana

  • ščepec soli

PRIPRAVA:

  1. Lečo namočimo za nekaj ur v vodi (najboljše čez noč), nato vodo odlijemo, lečo speremo, odcedimo, ter zmiksamo z olivnim oljem v gosto, nekoliko tekočo maso (v blenderju ali s paličnim mešalnikom). Če je zmes pregosta, po potrebi dodamo malo vode, da se leča lažje pasira.

  2. Pečico segrejemo na 180º C.

  3. Masi iz leče dodamo mlete mandlje, jo po okusu solimo, vse dobro premešamo ter jo vlijemo na peki papir in razporedimo po celotnem pekaču.

  4. Testo pečemo 30 minut, nato ga obrnemo, obložimo z naribanim sirom ter z očiščenimi, narezanimi in soljenimi šampinjoni oz. ga obložimo s sestavinami po lastnem izboru in vrnemo v pečico še za približno 15 minut.

  5. Ko je pizza pečena, dodamo narezano pekočo papriko in jo potresemo z origanom.

Dober tek.

Vse lepo!
x Duša





Komentarji