Lečina pizza
Moje načelo je, da za vsako "nezdravo jed" obstaja bolj zdrava, pogosto pa tudi bolj okusna alternativa, kar velja tudi za pizzo. Če belo moko nadomestimo z lečo, dobimo okusen, beljakovinsko poln in lahko prebavljiv obrok, ki je tudi enostaven za pripravo.
POTREBUJEMO:
-
250 g (1 skodelico) leče
-
3 žlice olivnega olja
-
35 g (¼ skodelice) mletih mandljev
-
200 g kozjega sira
-
300 g šampinjonov
-
1 pekočo papriko
-
ščepec origana
-
ščepec soli
PRIPRAVA:
-
Lečo namočimo za nekaj ur v vodi (najboljše čez noč), nato vodo odlijemo, lečo speremo, odcedimo, ter zmiksamo z olivnim oljem v gosto, nekoliko tekočo maso (v blenderju ali s paličnim mešalnikom). Če je zmes pregosta, po potrebi dodamo malo vode, da se leča lažje pasira.
-
Pečico segrejemo na 180º C.
-
Masi iz leče dodamo mlete mandlje, jo po okusu solimo, vse dobro premešamo ter jo vlijemo na peki papir in razporedimo po celotnem pekaču.
-
Testo pečemo 30 minut, nato ga obrnemo, obložimo z naribanim sirom ter z očiščenimi, narezanimi in soljenimi šampinjoni oz. ga obložimo s sestavinami po lastnem izboru in vrnemo v pečico še za približno 15 minut.
-
Ko je pizza pečena, dodamo narezano pekočo papriko in jo potresemo z origanom.
Dober tek.
Vse lepo!
x Duša
Knjižica Temeljna načela prehranjevanja po TKM
prehranjevanje za vitkost in vitalnos
Komentarji