Lečini muffini
Muffini za večerjo? Zakaj pa ne, saj tile ne vsebujejo moke in sladkorja. Ker so odličen vir beljakovin in vlaknin, so primerni tudi po športni aktivnosti.
POTREBUJEMO:
-
1 skodelico leče (obvezno jo prej namočimo za najmanj 8 ur, da se zmehča)
-
2 srednje velika sladka krompirja
-
3 žlice olivnega olja
-
ščepec kumine
-
ščepec kajenskega popra
-
ščepec soli
-
1 žlico kokosovega olja
-
pest sončničnih semen
(skodelica meri 3 dl)
PRIPRAVA:
-
Pečico segrejemo na 180º C.
-
Sladka krompirja olupimo, operemo in narežemo na četrtine. Kose premažemo z olivnim oljem ter jih pečemo približno 20 minut, da se zmehčajo.
-
Namočeno lečo speremo, odcedimo, ter zmiksamo z ohlajenimi kosi sladkega krompirja in olivnim oljem v gosto, nekoliko tekočo maso (v blenderju).
-
K masi dodamo kumino, kajenski poper in jo po okusu solimo ter vse še dodatno premešamo.
-
Model za muffine namažemo s kokosovim oljem in jih zapolnimo s pripravljeno maso. Na vrhu jih potresemo s sončničnimi semeni.
-
Muffine pečemo 30 minut oz. toliko časa, da nekoliko porjavijo. Ko so pečeni, jih damo iz modela in počakamo, da se ohladijo.
Dober tek.
Vse lepo!
x Duša
Knjižica Temeljna načela prehranjevanja po TKM
prehranjevanje za vitkost in vitalnos
Komentarji