Lečini polpeti s šparglji
Šparglji so ena izmed mojih najljubših detox rastlinic in obvezna sestavina spomladanskega jedilnika. Krepijo jetra, ki so v tem delu leta najbolj obremenjena. Vsebujejo pa tudi veliko antioksidantov in vlaknin ter tako pripomorejo k boljši prebavi.
POTREBUJEMO:
- 1 skodelico kuhane leče
- 3 žlice olivnega olja Maurino Morgan
- ½ čebule
- 1 ½ skodelice bio riževih kosmičev (lahko katere druge kosmiče, riževi so najbolj nevtralnega okusa)
- 2 žlici kvasnega posipa (po želji)
- ščepec kumine
- ščepec kajenskega popra
- ščepec soli
- 1 šopek špargljev
(skodelica meri 3 dl)
PRIPRAVA:
- S paličnim mešalnikom (ali v blenderju) spasiramo kuhano lečo in olivno olje Maurino Morgan.
- Čebulo na drobno sesekljamo in na hitro popražimo.
- Spasirani leči dodamo čebulo, riževe kosmiče, kvasov posip, kumino, kajenski poper ter po okusu solimo. Vse dobro premešamo (če je zmes preredka, dodamo še nekoliko riževih kosmičev; če je pregosta pa malo vode). Tako dobimo gosto maso, ki jo damo za pol ure v hladilnik, da se vse sestavine prepojijo in kosmiči zmehčajo.
- Šparglje operemo, odstranimo olesenele dele in narežemo na manjše koščke.
- Iz pripravljene mase naredimo polpete ter jih na vrhu okrasimo s koščki špargljev. Popečemo jih na olivnem olju Maurino Morgan, da se naredi hrustljava skorjica.
- Polpeti so lahko okusen samostojni prigrizek, odlično se pa podajo tudi k solatam ali juham oz. kot priloga.
Dober tek.
Vse lepo!
x Duša
Knjižica Temeljna načela prehranjevanja po TKM
prehranjevanje za vitkost in vitalnos
Komentarji