Lečini polpeti s šparglji

Lečini polpeti s šparglji

Šparglji so ena izmed mojih najljubših detox rastlinic in obvezna sestavina spomladanskega jedilnika. Krepijo jetra, ki so v tem delu leta najbolj obremenjena. Vsebujejo pa tudi veliko antioksidantov in vlaknin ter tako pripomorejo k boljši prebavi.

POTREBUJEMO:

  • 1 skodelico kuhane leče
  • 3 žlice olivnega olja Maurino Morgan
  • ½ čebule
  • 1 ½ skodelice bio riževih kosmičev (lahko katere druge kosmiče, riževi so najbolj nevtralnega okusa)
  • 2 žlici kvasnega posipa (po želji)
  • ščepec kumine
  • ščepec kajenskega popra
  • ščepec soli
  • 1 šopek špargljev

(skodelica meri 3 dl)


PRIPRAVA:

  1. S paličnim mešalnikom (ali v blenderju) spasiramo kuhano lečo in olivno olje Maurino Morgan.
  2. Čebulo na drobno sesekljamo in na hitro popražimo.
  3. Spasirani leči dodamo čebulo, riževe kosmiče, kvasov posip, kumino, kajenski poper ter po okusu solimo. Vse dobro premešamo (če je zmes preredka, dodamo še nekoliko riževih kosmičev; če je pregosta pa malo vode). Tako dobimo gosto maso, ki jo damo za pol ure v hladilnik, da se vse sestavine prepojijo in kosmiči zmehčajo.
  4. Šparglje operemo, odstranimo olesenele dele in narežemo na manjše koščke.
  5. Iz pripravljene mase naredimo polpete ter jih na vrhu okrasimo s koščki špargljev. Popečemo jih na olivnem olju Maurino Morgan, da se naredi hrustljava skorjica.
  6. Polpeti so lahko okusen samostojni prigrizek, odlično se pa podajo tudi k solatam ali juham oz. kot priloga.

Dober tek.
Vse lepo!
x Duša

Komentarji