Malinov čokoladni kolač
![Malinov čokoladni kolač](/images/780x0/2020/09/IMG_4324_4.jpg)
Meni je kombinacija kakava in malin zmagovalna.Jaz že vem kako bom porabila zadnje letošnje domače maline. Naredila bom še enkrat ta kolač.
POTREBUJEMO (za tortni model premera 20 cm):
- Približno 125 g malin
- 0,5 dl riževega mleka
- 3-4 žlice javorjevega sirupa
- 200 g mletih mandljev
- 1 žličko mletih semen indijskega trpotca
- ½ žličke sode bikarbone
- 3 žlice chia semen
- 3 žlice presnega kakava (po okusu se lahko doda več)
- pest kokosovih kosmičev (za okrasitev kolača)
Čokoladni premaz:
- 1 avokado
- 3 žlice javorjevega sirupa (po okusu lahko več ali manj)
- 2 žlici kakava (po okusu lahko več – kakav se lahko nadomesti s fino mleto rožičevo moko)
Ali se za premaz uporabi stopljeno temno čokolado.
PRIPRAVA:
Pečico segrejemo na 180º C.
Maline operemo in zmiksamo v večji posodi z riževim mlekom ter javorjevim sirupom. Dodamo mlete mandlje, mleta semena indijskega trpotca, sodo bikarbono, chia semena in kakav. Vse dobro premešamo.
Model za kolač namažemo s kokosovim oljem. S pripravljeno maso zapolnimo model. Kolač pečemo približno 30 minut oziroma toliko časa, da nekoliko porjavi. Ko je pečen, ga obvezno pustimo v modelu, da se ohladi!
Za čokoladni premaz spasiramo olupljen avokado, dodamo mu 3 žlice javorjevega sirupa in 2 žlici kakava (lahko tudi več, odvisno od tega, kako intenzivno barvo in okus želimo) ter vse dobro premešamo. Z dobljeno kremo premažemo ohlajeni kolač in ga okrasimo s kokosovimi kosmiči, narezanimi celimi lešniki.
Veselo sladkanje.
Vse lepo!
x Duša
Knjižica Temeljna načela prehranjevanja po TKM
prehranjevanje za vitkost in vitalnos
Komentarji