Malinov čokoladni kolač

Malinov čokoladni  kolač

Meni je kombinacija kakava in malin zmagovalna.Jaz že vem kako bom porabila zadnje letošnje domače maline. Naredila bom še enkrat ta kolač.

POTREBUJEMO (za tortni model premera 20 cm):

  • Približno 125 g malin
  • 0,5 dl riževega mleka
  • 3-4 žlice javorjevega sirupa
  • 200 g mletih mandljev
  • 1 žličko mletih semen indijskega trpotca
  • ½ žličke sode bikarbone
  • 3 žlice chia semen
  • 3 žlice presnega kakava (po okusu se lahko doda več)
  • pest kokosovih kosmičev (za okrasitev kolača)

Čokoladni premaz:

  • 1 avokado
  • 3 žlice javorjevega sirupa (po okusu lahko več ali manj)
  • 2 žlici kakava (po okusu lahko več – kakav se lahko nadomesti s fino mleto rožičevo moko)

Ali se za premaz uporabi stopljeno temno čokolado.

PRIPRAVA:

Pečico segrejemo na 180º C.

Maline operemo in zmiksamo v večji posodi z riževim mlekom ter javorjevim sirupom. Dodamo mlete mandlje, mleta semena indijskega trpotca, sodo bikarbono, chia semena in kakav. Vse dobro premešamo.

Model za kolač namažemo s kokosovim oljem. S pripravljeno maso zapolnimo model. Kolač pečemo približno 30 minut oziroma toliko časa, da nekoliko porjavi. Ko je pečen, ga obvezno pustimo v modelu, da se ohladi!

Za čokoladni premaz spasiramo olupljen avokado, dodamo mu 3 žlice javorjevega sirupa in 2 žlici kakava (lahko tudi več, odvisno od tega, kako intenzivno barvo in okus želimo) ter vse dobro premešamo. Z dobljeno kremo premažemo ohlajeni kolač in ga okrasimo s kokosovimi kosmiči, narezanimi celimi lešniki.

Veselo sladkanje.
Vse lepo!
x Duša


Komentarji