Mangov puding

Mangov puding

Ko pogrešam sonce in poletje, si naredim sladico, ki me spomni nanj in svet je takoj lepši. Puding je enostaven za pripravo ter brez glutena, laktoze in dodanega belega sladkorja.

POTREBUJEMO:

  • 2 srednje velika zrela manga

  • ½ skodelice mandljev (obvezno jih prej namočimo za najmanj 8 ur, da se zmehčajo, nato pa jih damo za par minut v vrelo vodo in olupimo), namesto mandljev lahko uporabimo indijske ali katere druge luščene oreščke

  • ⅓ skodelice riževega mleka ali katerega drugega rastlinskega mleka

  • 3 žlice agavinega sirupa

  • ½ skodelice kuhane prosene kaše

(skodelica meri 3 dl)

PRIPRAVA:

Manga olupimo, izluščimo koščici ter zmiksamo z namočenimi mandlji, riževim mlekom in agavinim sirupom (v blenderju). Dodamo proseno kašo ter vse še dodatno spasiramo, da dobimo gosto kremo (če je zmes pregosta, po potrebi dodamo še riževega mleka, da se lažje pasira).
Na vrhu pudinga lahko potresemo še nekaj narezanih ali mletih mandljev.

Prijetno sladkanje.
Vse lepo!
x Duša


Komentarji