Melonin kolač z mandljevo kremo
Čez vikend sem spekla tale sadni kolač, da si skozi teden vsako jutro odrežem košček. To je popolni zajtrk: sladek, kremen, enostaven za pripravo in zelo hranljiv.
POTREBUJEMO:
Melonin kolač
-
½ srednje velike melone
-
2 žlici agavinega sirupa
-
2 žlici kokosovega olja
-
2 skodelici bio riževe moke (ali druge moke po izbiri)
-
½ žličke vanilje
-
1 žličko pecilnega praška
-
½ žličke sode bikarbone
Mandljeva krema
-
200 g mandljev (obvezno jih prej namočimo za najmanj 8 ur, da se zmehčajo, nato pa jih damo za par minut v vrelo vodo in olupimo)
-
2 žlici agavinega sirupa
-
2 žlici kokosovega olja
(skodelica meri 3 dl)
PRIPRAVA:
Melonin kolač
-
Pečico segrejemo na 180º C.
-
Melono olupimo, narežemo na koščke in zmiksamo z agavinim sirupom in kokosovim oljem (s paličnim mešalnikom ali v blenderju) ter z riževo moko in vaniljo v nekoliko tekočo maso.
-
K masi dodamo pecilni prašek, sodo bikarbono in vse narahlo premešamo.
-
Model za kolač dobro namažemo s kokosovim oljem in ga zapolnimo s pripravljeno maso.
-
Pečemo ga 30 minut oz. toliko časa, da nekoliko porjavi.
Mandljeva krema
-
V blenderju zmeljemo namočene in olupljene mandlje, agavin sirup in kokosovo olje (po potrebi dodajte še malo vode), da dobimo gladko kremo.
-
Kremo na debelo namažemo po kolaču. Hranimo ga v zaprti posodi na hladnem.
Prijetno sladkanje.
Vse lepo!
x Duša
Knjižica Temeljna načela prehranjevanja po TKM
prehranjevanje za vitkost in vitalnos
Komentarji