Melonin kolač z mandljevo kremo

Melonin kolač z mandljevo kremo

Čez vikend sem spekla tale sadni kolač, da si skozi teden vsako jutro odrežem košček. To je popolni zajtrk: sladek, kremen, enostaven za pripravo in zelo hranljiv.

POTREBUJEMO:

Melonin kolač

  • ½ srednje velike melone

  • 2 žlici agavinega sirupa

  • 2 žlici kokosovega olja

  • 2 skodelici bio riževe moke (ali druge moke po izbiri)

  • ½ žličke vanilje

  • 1 žličko pecilnega praška

  • ½ žličke sode bikarbone

Mandljeva krema

  • 200 g mandljev (obvezno jih prej namočimo za najmanj 8 ur, da se zmehčajo, nato pa jih damo za par minut v vrelo vodo in olupimo)

  • 2 žlici agavinega sirupa

  • 2 žlici kokosovega olja

(skodelica meri 3 dl)

PRIPRAVA:

Melonin kolač

  1. Pečico segrejemo na 180º C.

  2. Melono olupimo, narežemo na koščke in zmiksamo z agavinim sirupom in kokosovim oljem (s paličnim mešalnikom ali v blenderju) ter z riževo moko in vaniljo v nekoliko tekočo maso.

  3. K masi dodamo pecilni prašek, sodo bikarbono in vse narahlo premešamo.

  4. Model za kolač dobro namažemo s kokosovim oljem in ga zapolnimo s pripravljeno maso.

  5. Pečemo ga 30 minut oz. toliko časa, da nekoliko porjavi.

Mandljeva krema

  1. V blenderju zmeljemo namočene in olupljene mandlje, agavin sirup in kokosovo olje (po potrebi dodajte še malo vode), da dobimo gladko kremo.

  2. Kremo na debelo namažemo po kolaču. Hranimo ga v zaprti posodi na hladnem.

Prijetno sladkanje.
Vse lepo!
x Duša



Komentarji