Naj lepotni pripomoček 2017

Naj lepotni pripomoček 2017

Ventuze so moje odkritje leta 2017. Niso le lepotni pripomoček za učvrstitev kože in glajenje gubic, ampak pospešijo tudi izločanje toksinov, regeneracijo celic in prinašajo številne druge koristne učinke.  

Običajno so najbolj učinkovite stvari tudi najmanj poznane. O uporabi ventuz oz. kozarčkanju (ang. cupping) sem bolj malo slišala. Bežno se spominjam njihove uporabe na olimpijskih igrah v Pekingu in Riu. Takrat so me okrogle modrice na hrbtih športnikov bolj odvrnile od uporabe kot pritegnile. Da pa ni vse tako kot izgleda in da je veliko odvisno od načina uporabe ventuz, sem se naučila med opravljanjem  certifikata za dietetiko in diagnostiko po tradicionalni kitajski medicini. Od takrat so ti silikonski kozarčki moj najljubši pripomoček.

Silikonske ventuze uporabljam približno leto dni za masažo nog, hrbta in obraza. Gre za globinsko vakuumsko masažo, kjer kožo in podkožna tkiva privzdignemo ter tako spodbudimo prekrvavitev in regeneracijo celic. Najpogosteje ventuze uporabljam za samomasažo nog, predvsem bokov in stegen. Zame so najučinkovitejši in najcenejši pripomoček za odpravljanje celulita, kar sem jih preizkusila. Po masaži je koža čvrsta, hkrati pa pospešimo tudi izločanje toksinov, ki so se na teh predelih nakopičili. 

Postopek

1. korak:

Vedno predel, ki ga bomo masirali, najprej dobro naoljimo. Namesto olja lahko uporabimo tudi kremo, ki se ne vpije hitro.

Izbira olja s tehničnega vidika ni ključna, pomembno je, da z masažno ventuzo lepo drsimo po predelu. Uporabimo lahko mandljevo ali katero drugo olje po izbiri. Vendar se moramo zavedati, da s tako masažo povečamo absorpcijo in se bo olje tudi bolj vpilo. Zato priporočam izbiro kakovostnih izdelkov.

2. korak:

Med prsti stisnemo ventuzo skupaj, jo prislonimo na kožo in spustimo. Pod ventuzo se ustvari vakuum.

Od tega, kako močno stisnemo ventuzo, je odvisno, kako močan vakuum ustvarimo. Priporočam, da začnemo z manjšo močjo vakuuma (manj močno stisnemo ventuzo skupaj), ko predel premasiramo, pa povečamo moč vakuuma (bolj močno stisnemo silikonsko ventuzo skupaj).

Če nas med masažo ali samomasažo boli predel, ki ga masiramo, ventuzo manj močno stisnemo, da se ustvari manj močan vakuum oziroma da ventuza manj močno »vleče«.

Za masažo uporabimo ravne ali cikcak linije. V namen masaže oziroma samomasaže lahko ventuzo pustimo na istem mestu zgolj sekundo ali dve, ne več. Tako se izognemo pojavu modric in nastanku hematoma.

Ko predel dobro premasiramo, dosežemo skoraj enak učinek, kot če bi masažne ventuze puščali več časa na istem mestu in bi prišlo do modrice. Seveda pa je pomembno, da postopek pogosto izvajamo.

Ventuzo po vsaki uporabi dezinficiramo, umijemo ter osušimo.

Na obrazu uporabljamo manjše ventuze, ki so namenjene za obraz, oziroma manjše predele npr. gležnje, kolena ... Ventuz ne uporabljamo na mestih kjer so vidne žile in kapilare ter direktno na popku.

Komplet 4 masažnih ventuz iz antialergijskega medicinskega silikona lahko naročite tukaj.

Vse lepo in dobro!
x Duša

P.S.: Ko enkrat poskusiš masažo z ventuzami, te gotova očara.

PREDSTAVITEV MASAŽE/SAMOMASAŽE V ODDAJI KLEPET OB KAVI:


Komentarji